• Česká pojišťovna play off / O2 extraliga
  • 7.3.2007 17:00
  • Čtvrtfinále
  • stav série 0:3
2 : 3
konec po s.n. 1:1, 0:1, 1:0 - 0:0 - 0:1

Sparta znovu porazila Zlín a je krok od semifinále

7. března 2007, 19:57

ČTK

Do prvních šancí zápasu se díky přesilové hře dostali hosté, ale jinak patřil úvod domácím. Hráči Hamé se snažili být maximálně důrazní, agresivní a tlačili se před brankáře Dubu. Tomu již v sedmé minutě při oslabení Sparty pomohla tyčka, kterou trefil Kubiš. Další šance měli Tomík, jenž mířil také jen do brankové konstrukce, a Leška.

V polovině úvodní dvacetiminutovky zahrozil i úřadující mistr, dokonce ve chvíli, kdy hrál ve čtyřech. Hlinkovo sólo ale zastavil pozorný Murín, následný nájezd tří sparťanů na slovenského gólmana poté ukončil ofsajd.

V 15. minutě se Zlín dočkal. Leška našel zpoza branky osamoceného Záhorovského, který prostřelil Dubu a posunul svůj tým poprvé v sérii do vedení. O dvě minuty později bylo vyrovnáno. Při přesilovce čtyř proti třem našel Vykoukal ideálně Tona, pro kterého nebyl problém trefit odkrytou branku. Využil i skutečnost, že Horáček byl v ten moment bez hokejky. Zarmoutit vyprodaný stadion Luďka Čajky mohl minutu před první přestávkou Stehlík, jehož tečovaná střela skončila na horní tyčce.

Po návratu z kabin se úroveň hry trochu snížila. Domácí již nebyli tak aktivní a Sparta se soustředila hlavně na pozornou obranu. Tu ve 26. minutě zaskočili Kašpařík s Okálem, gól z toho ale nebyl. Ani jeden tým se neprosadil v početních výhodách, po skončení jedné z nich zahrozil Hlaváč. Stav se změnil ve 36. minutě, kdy Vykoukalovo nahození od modré chytře tečoval Hromas. Jeho branku musel potvrdit videorozhodčí, neboť domácí reklamovali hru vysokou holí.

I poté pokračovala spíše urputná bitva než kombinační hokej ve vysokém tempu. Domácí se sice snažili srovnat se soupeřem krok, Pražané ale pozorně bránili a Duba všechny jejich střely zastavil či vyrazil. Navíc si Zlín musel stále dávat pozor na smrtící rychlé protiútoky Sparty. V 53. minutě se Hamé dočkalo vyrovnání, o které se postaral po Tomíkově přihrávce s velkým štěstím Kašpařík. Zlínu se tak vyplatily změny v sestavě, ke kterým se kouč Bokroš při nepříznivém vývoji odhodlal.

Zápas tak dospěl poprvé v sérii do prodloužení, i když více ze hry měli v závěru normální hrací doby domácí. Poslední dvě minuty hráli dokonce přesilovku, neboť byl vyloučen Vykoukal, rozhodnout v 60 minutách se jim ale nepodařilo. I v nastaveném čase měli Zlínští více ze hry. Blízko ke gólu byli hned na jeho začátku Vosátko, Kubiš, Nosek či Galvas.

Hlavní postavou utkání byl i nadále Duba, jenž vychytal Lešku i Kubiše. Předvést se musel i Murín, kterého po rychlém přečíslení vyzkoušel Kratěna. Ke slovu tak přišly samostatné nájezdy. V těch již brankáři nekralovali. Dubu překonali Hamrlík a Záhorovský, ale jeho protějšek Murín měl mnohem horší bilanci. Uspěl pouze proti Kratěnovi, zatímco Ton, Hlinka, Hlaváč i Vykoukal jej překonali.

Hlasy trenérů po zápase:

Jaroslav Stuchlík (HC Hamé Zlín): "Bylo to vynikající utkání se špatným koncem pro nás. Díky bojovnosti jsme stačili vyrovnat. Nejblíže k výhře jsme měli v prodloužení. Sice jsme častěji stříleli, ale koncovka Sparty byla hodně jedovatá. Má ve svém středu výborné střelce, což potvrdila v nájezdech. Jedeme ale dále, zkusíme zítra vyhrát a sérii protáhnout."

Marian Jelínek (HC Sparta Praha): "Myslím si, že to byl nadprůměrný hokej z hlediska emocí i vývoje utkání. Na konci stálo štěstí na naší straně. Našim hráčům nemám co říci. Někdy je mlčení více než spousta slov. Zlín hrál fantasticky, klobouk dolů před tím, co předvedl. Vyhrát by si zasloužili všichni hráči, kteří byli na ledě."

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz