• O2 extraliga
  • 5.12.2008 17:30
  • 29. kolo

Slavia potřetí porazila Mladou Boleslav a ukončila sérii proher

5. prosince 2008, 19:42

ČTK

Celou úvodní část zápasu se hrál svižný hokej, ale do šaten šli nakonec veseleji hosté. Domácí totiž doplatili na dvě vyloučení, které Slavia využila stoprocentně. Nejprve v páté minutě vyrovnal Červenka, který těsně před brankářem Šindelářem tečoval tvrdou Novákovu střelu od modré čáry. Do vedení hosty dostal v poslední minutě úvodní části Hruška.

Druhá třetina sice branku nepřinesla, ale hokej musel diváky bavit, protože se hrálo neustále ve velmi rychlém tempu. V úvodních minutách se opět nechali vyloučit dva domácí hráči po sobě. V největší šanci se ale hned po návratu z trestné lavice objevil domácí Tomas. Sám v nájezdu ale v poslední chvíli před brankářem Furchem, který dostal přednost před jedničkou Svobodou, zaváhal.

Při druhé přesilové hře Slavie vystřelil nebezpečně Bednář, ale Šindelář kotouč efektně uklidil do své lapačky. V 29. minutě byl vyloučen první hostující hráč, ale domácí se do tlaku nedostali. Při druhém slavistickém vyloučení se už prosadili více, ale Posmyk ani Benda pozorného Furcha nepřekonali. Boleslavští nevyužili ani velký závar v 36. minutě, kdy hostující gólman chvílemi nevěděl, kde právě kotouč je. Krátce před koncem druhé třetiny se neujala ani Padělkova tvrdá střela.

Následně tempo hry trochu opadlo, ale šancí ke skórování bylo k vidění hodně. Měla je hlavně Slavia, ale její snahy končily na vynikajícím Šindelářovi. Ten hodně dlouho držel akcie domácích nad vodou. Vyznamenal se zejména ve 45. minutě proti Bednářově dorážce. Přesto ale nakonec potřetí kapituloval. V 51. minutě byl za hru vysokou holí vyloučen na čtyři minuty Schnabel a hosté opět v přesilovce trestali. Nenápadnou střelou se mezi střelce zapsal Vondrka.

Domácí sice nesložili zbraně, ale na pozornou obranu hostů, v čele s výborným Furchem, vyzrát nedokázali. Mladá Boleslav tak prohrála podruhé za sebou doma.

Hlasy trenérů po utkání:

Jiří Šejba (Mladá Boleslav): "Měli jsme výborný vstup do utkání, ale o konečné podobě výsledku dnes rozhodly přesilovky. My jsme měli několik samostatných nájezdů, ale žádný jsme neproměnili. Pokud se chceme udržet v kontaktu s ostatními celky, musíme v neděli s Kladnem bodovat. Zkusíme opět proházet sestavu a uvidíme."

Jiří Kalous (Slavia Praha): "Pro nás to bylo velmi důležité utkání. Byl to vyrovnaný zápas. Boleslav hrála dobře, ale v náš prospěch dnes hovořily naše využité přesilovky. Moc jsme toto vítězství potřebovali."

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz