• Česká pojišťovna play off / O2 extraligy
  • 9.3.2010 18:10
  • Předkolo
  • stav série 1:1

Litvínov vyhrál na Slavii 5:1 a vyrovnal sérii na 1:1

9. března 2010, 20:14

ČTK

Litvínov začal po pondělní porážce aktivně, první šanci ještě spálil Majdan, ale po 78 vteřinách už Severočeši vedli. Reichel přihrál zpoza branky a puk se odrazil od slávistického beka Kadlece za Slipčenkova záda. Vzápětí mohl vyrovnat Doležal, který trefil tyč, což si sudí po přerušení ověřili u videorozhodčího. Předtím se ještě ocitl v šanci na druhé straně Viktor Hübl a zlobil se, že byl při zakončení faulován.

Litvínov měl více ze hry, Lukešovu ránu ale Reichel vychýlil tečí úplně mimo branku. V deváté minutě při hře čtyř proti čtyřem po přihrávce Viktora Hübla přestřelil z mezikruží osamocený Kubinčák. Gólmana Jaroslava Hübla pak prověřil v oslabení Červenka. Následně se chvíli nehrálo kvůli čistění ledu po krvavém zranění Vašíčka v obličeji.

Litvínov odolal při Trávníčkově trestu, ale v 16. minutě vyrovnal Svoboda, který dostal prostor před litvínovskou brankou. Severočeši přestáli další oslabení a v 19. minutě je podržel Jaroslav Hübl, který dorážku osamoceného Svobody vytlačil na tyč.

V druhé třetině nejdříve litvínovský gólman vyrazil ramenem Červenkův pokus, ale z opětovného vedení se radovala Benzina. Ve 24. minutě při hře čtyř proti čtyřem a signalizovaném vyloučení napřáhl Pilař, střílenou přihrávkou našel volného Kubinčáka, který zakončoval do odkryté branky. Při vyloučení Vašíčka zahrozil v oslabení Doležal, pak šel pykat i Žižka, ale Litvínov 57 sekund trvající výhodu pěti proti třem nevyužil. Už proti čtyřem ve velké šanci přestřelil Viktor Hübl.

V polovině utkání ale už zvýšil při Doležalově vyloučení Kubát, který povedeným bekhendem zblízka zužitkoval Reichlovu přihrávku. Snížit se nepovedlo rovněž bekhendem Červenkovi a mimo zamířil volný Doležal. Následně se Slavia dostala z vlastního oslabení do přesilovky, dokonce na 47 vteřin v pěti proti třem, ale snížení se nedočkala. Vondrka pak nepřekvapil litvínovského gólmana zpoza branky a Jaroslav Hübl zasáhl i po Tomicově průniku.

Na začátku závěrečné části nepřekonal Jaroslava Hübla Kůrka a Slavia po sérii vyloučení zápas definitivně ztratila. Při trestu Vašíčka domácí ještě odolali, ale v době, kdy seděli na trestné lavici Žižka a Campbell, zvýšil na tříbrankový rozdíl ranou od modré čáry Reichel. Slavia se snažila zkorigovat stav marně, naopak v 56. minutě dotlačil puk za Slipčenkova záda Dragoun.

Hlasy trenérů po utkání:

Jiří Čelanský (HC Slavia Praha): "Nám se na tomto zápase bude těžko hledat něco pozitivního. Od první minuty, kdy nás dostal Litvínov pod tlak, jsme si nebyli schopni za celých šedesát minut vytvořit nějaký nápor. Byli jsme horší v pohybu, k tomu přišla ta častá vyloučení. Litvínov byl jednoznačně ve všem lepší a zcela zaslouženě vyhrál."

Jiří Kučera (HC BENZINA Litvínov): "Přistoupili jsme k zápasu o hodně lepším způsobem než v pondělí. Více jsme bruslili, kombinovali, hráli jsme jednoduše a vyjádřili jsme to i střelecky. Jsme za to jedno vítězství ze dvou zápasů na Slavii rádi."

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz