• Česká pojišťovna play off / O2 extraligy
  • 17.3.2010 18:10
  • Čtvrtfinále
  • stav série 1:1

Sparta oplatila Vítkovicím první porážku, pomohl ji skvělý brankář Přikryl

17. března 2010, 19:51

ČTK

Už první minuta naznačila, že úterní zápas se nebude opakovat. Ton zavařil Štěpánkovi nebezpečnou střelou z pravého křídla a dal najevo, že sliby Sparťanů o kontaktnějším hokeji nebyly plané. Hosté k pohybu skutečně přidali i důraz a přímočarost. Puk nebezpečně skotačil ve vítkovickém brankovišti také po střele Vykoukala v páté minutě, ale Štěpánek ho znovu zavčasu stáhl.

Nátlakový hokej se ze strany Vítkovic v první třetině nekonal, ale možná to nebyl ani záměr. Domácím totiž znovu pasovala pozice mužstva, které z obranné ulity přechází k rychlým brejkům. Tak se do velké možnosti v 18. minutě dostal po Svačinově úprku Ujčík, Přikryla však trefil do hrudi.

Osud zápasu mohl v 22. minutě vzít do svých rukou úterní hrdina Hruška, ale po Cunikově kiksu Přikrylovi puk ze sólového nájezdu mezi betony neprotlačil. Sparťanský brankář se překonával, z dalšího zaváhání spoluhráčů za vlastní brankou plynula vyložená šance i pro Štefanku, ale Přikryla neprostřelil.

Boj o psychologickou výhodu první branky byl třicet minut na vážkách. Nakonec ji vytěžila Sparta ze své větší střelecké aktivity. Stehlík před brankou neuhlídal Koreise, který za Štěpánkova záda doklepl sraženou ránu Hrdela.

I pod tíhou nepříznivých okolností Vítkovice ještě zabraly. Na začátku třetí části možná po akci Lanhgammera přečkaly klinickou smrt, ale pak také díky dvěma slepeným přesilovkám udělali před Přikrylem dusno. Krenželok mu příklepem z mezikruží vyprášil betony, snad z metru puk za čáru nedostal ani Burger. Neujala se dvacetisekundová hra pěti proti třem.

Hosté se mohli ušetřit infarktové koncovky, kdyby v přesilovce Gulaši nepálil pět minut před koncem jen do tyčky a Langhammera nevychytal Štěpánek. Tím nabídli poslední možnost Stehlíkovi, který však puk netrefil ideálně a Přikryla nepřekonal. Kouč Hadamczik pak odvolal gólmana a do prázdné klece vzápětí zamířil Ručinský.

Hlasy trenérů po utkání:

Alois Hadamczik (Vítkovice): "Sparta byla agresivnější, i když jsme paradoxně měli více vyložených šancí. Bohužel jsme je neproměnili, ať to byl Hruška, Štefanka nebo Krenželok. Pak platí, že když nedáme gól, nemůžeme vyhrát. Hráči odvedli maximum, bojovali, ale byla to dneska marná snaha. Byli bychom samozřejmě spokojenější, kdybychom vyhráli oba zápasy, ale je třeba vidět, že Sparta je velice těžký soupeř. Musíme být lepší v proměňování šancí a využívání přesilovek."

Miloš Holaň (Sparta): "Asi nám pomohla včerejší facka, kterou jsme dostali. Hráči si uvědomili, o čem je play off. Začali jsme hodně aktivně. Dlouho to byl jen souboj se Štěpánkem. Vítkovice pak vyrovnaly hru, my jsme hráli hodně v oslabení a to nás stálo hodně sil. Přikryl byl dneska ale k nepřekonání. Byl to základní kámen našeho vítězství. Jeli jsme si pro jedno vítězství a to se povedlo. Když budeme pokračovat ve stejných výkonech jako dneska, nemusíme se bát."

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz