• Česká pojišťovna play off / O2 extraligy
  • 21.3.2010 18:10
  • Čtvrtfinále
  • stav série 1:3

Třinec pykal za chyby, Pardubice mají po výhře 5:0 první mečbol

21. března 2010, 19:55

ČTK

Zatímco v sobotu Pardubice vydřely výhru až v prodloužení, dnes soupeře stihly zlikvidovat třemi góly do desáté minuty. Třinec přitom nezačal zle, ale aktivitu a elán úplně utopil v hrubkách. Oceláři nasadili do domácí odvety brankáře Dubu, který už po dvou minutách zastavil nebezpečný výpad Zohorny.

Mezi osmou a devátou minutou však Slezany stihla pohroma, na níž zadělali vlastními chybami. Spoušť odstartoval Cartelli, který zaváhal v rozehrávce, jeho vyhození středem obranného pásma hosté zachytili a bleskovou souhru třetí formace přesným švihem zakončil Zohorna.

Domácí v defenzivě až školácky zmatkovali, už za 41 sekund z dalšího chaosu před brankou vytěžil gólovou dorážku Kolář. Kouč Marek se tým snažil vyburcovat výměnou gólmanů, ale i Hamerlíka nechali spoluhráči okamžitě po buly na holičkách. Po chybě ve středním pásmu Malcovi ujel Špirko a po patnácti sekundách přidal z levého křídla třetí zásah.

Na tři obdržené góly v rozmezí 56 sekund domácí střídačka reagovala oddechovým časem. Led na delší dobu opustila čtvrtá pětka, ale efekt byl zanedbatelný. Teprve v 20. minutě si šancí na snížení vypracoval v přesilovce Seman, Hašek však jeho ránu z mezikruží za záda nepustil.

Třinecké akcie šly definitivně k ledu v polovině zápasu. Druhou přesilovku Pardubic využil Cetkovský, který před Hamerlíkem tečoval střelu Mackenzieho od modré čáry.

Východočeši dohráli v klidu a bez nervů. Dovolili si dokonce luxus a nevyužili 106 sekund trvající přesilovku pět na tři, byť po Pineaultově ráně vyhazoval puk z brankové čáry Malec.

Závěrečná dvacetiminutovka byla formalitou. Třinec si nakonec frustraci vylil v závěrečných sekundách, kdy vyprovokoval několik pěstních potyček, při nichž Balej i Platil proti Kousalovi s Rákosem tahali za delší konec.

Nic to však nezměnilo na tom, že třinecký tým doma na Pardubice v této sezoně vůbec neumí. Se závěrečnou sekundou se totiž trefil ještě Píša a Oceláři na vlastním ledě prohráli i čtvrtý vzájemný zápas při celkovém skóre 5:21.

Hlasy trenérů po utkání:

Břetislav Kopřiva (HC Oceláři Třinec): "Sobotní utkání, které jsme v prodloužení prohráli, na nás zanechalo stopy. V úvodu to z naší strany nebylo dobré, zatímco Pardubice nastoupily sebevědomě. My jsme se probrali až za stavu 0:3 a začali jsme trošku hrát. Ale Pardubice hrály neskutečně koncentrovaně v obraně a těžko jsme se proti nim prosazovali. Fyzické vydání se hráčů sice bylo velké, ale Pardubice si výsledek pohlídaly."

Jan Votruba (HC Eaton Pardubice): "Měli jsme výborný vstup do utkání. V deváté minutě jsme vedli 3:0, a to hrozně ovlivnilo celý zápas. Domácí se pak museli tlačit do útoku, my jsme mohli chytře čekat na šanci. Ale všechno se odvíjelo od našeho výborného začátku."

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz