• Česká pojišťovna play off
  • 1.4.2011 18:10
  • Semifinále 7. kolo
  • stav série 4:3

Třinec vyhrál sedmé semifinále nad Slavií 5:2 a je ve finále

1. dubna 2011, 18:52

ČTK

Oceláři se stali šestým týmem, který v historii nejvyšší soutěže dokázal otočit v play off stav série z 1:3. Slavia končí sezonu na čtvrtém místě, bronz připadl Pardubicím, které se lépe umístily v základní části. Finále začne už v pondělí v 17:10 prvním zápasem v Třinci.

Nic lepšího domácí na začátku nemohl potkat: už po 47 sekundách si palebnou pozici na pravém kruhu vybruslil Květoň a první střelou na slávistickou bránu poslal Třinec do vedení.

Květoňovi přesazení do řady ke Kohnovi a Polákovi svědčilo, i při dalším střídání se proháčkoval hostující obranou do další gólové příležitosti, ale Kopřiva se štěstím kryl.

Hosté se po špatném nástupu sebrali a v přesilovce byli blízko vyrovnání, ale Svobodovi puk těsně před prázdnou brankou odpálil Zíb. Pražané vyrovnali hru, skóre však nikoliv. Nepovedlo se to ani Jaškinovi, který v 11. minutě zblízka trefil Hamerlíkův beton.

Závěr první dvacetiminutovky patřil Třinci, ale Kopřiva zlikvidoval další průnik aktivního Květoně i sólo Adamského, který v oslabení ujel po Kadlecově chybě.

Promarněné šance však domácí nemrzely, ještě před půlkou utkání dali soupeři rozhodující knokaut. Slavii stejně jako v pátém utkání přišla draho vyloučení. Zíb při přesilovce využil clony spoluhráče před hostující brankou a jeho projektil od modré čáry prošel do sítě.

Než se Slavia vzpamatovala, přišel další úder a Krajíček už po 40 sekundách přesnou střelou do levého horního růžku zvýšil na rozdíl tří branek. Na ledě přibylo nervozity a potyček, ale dohrávání soubojů se hostům záhy vymstilo. Po Jaškinově faulu hráli v pětiminutovém oslabení a po Zíbově bombě inkasovali počtvrté.

Třinec ve velké euforii okupoval útočné pásmo, ale chvílemi zapomínal bránit a při vyložené možnosti Vondrky musel zasahovat Hamerlík.

V úvodu třetí části hosté v přesilovce zásluhou Vondrky i snížili. Drama se ale nekonalo a při dvojnásobné přesile Třince kontroval Kohn, kterému přihrál Růžička a 26. bodem v play off se dotáhl se na rekord Žigmunda Pálffyho z roku 1992.

Konečnou podobu dal výsledku Endál v okamžiku, kdy se domácí Lojek po zásahu pukem svíjel v rohu kluziště, ale domácí oslavy už to nemohlo pokazit. Třinec bude v sérii proti Vítkovicím útočit na svůj první extraligový titul.

Hlasy trenérů po utkání:

Pavel Marek (HC Oceláři Třinec): "Pomohl nám rychlý první gól. Slavia hrála i tentokrát velice dobře, ale my jsme ve druhé třetině přidali další branky a vedení jsme si pohlídali. Slavia byla ohromně těžký soupeř, hrála výborně organizovaný a fyzicky náročný hokej. Sérií zamíchaly naše prohry ve druhém a třetím utkání, kdy jsme měli na výhru. Tým měl vnitřní sílu a věřili jsme, že se dostaneme dál, a to se povedlo. Jsme šťastní, teď je to pro nás obrovská výzva. Musíme se ale rychle zkoncentrovat a vyburcovat k maximálním výkonům."

Vladimír Růžička (HC Slavia Praha): "Věděli jsme, že když to neuhrajeme doma v šestém utkání, tak to bude v Třinci těžké. Naším problémem byly přesilové hry, nedařily se nám ani přesilovky pět na tři. Chyběl nám střelec, jako měl Třinec Růžičku. Střídáním gólmanů jsme chtěli dát mužstvu nový impulz. Mužstvo je strašně bojovné. Klukům musím poděkovat za práci, co předváděli v play off, ale musíme zapracovat na přesilovkách."

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz