• Tipsport extraliga
  • 16.11.2011 18:00
  • 21. kolo

V duelu Energie se Spartou znovu uspěli hosté, tentokrát se radují Pražané

16. listopadu 2011, 20:17

ČTK

Utkání mělo bleskový úvod. Již po sedmi vteřinách od úvodního vhazování se měnilo skóre, když nepříliš tvrdá střela Pacovského skončila za zády brankáře Karlových Varů Salfického. Útočník Sparty tak vyrovnal historický extraligový rekord.

Domácí brankář do utkání vůbec nevstoupil šťastně. Za vyhození puku do hlediště mohli domácí pykat podruhé. Salfický ale svojí úvodní chybu napravil a vyřešilo v oslabení několik závarů. Pražané, nabuzeni lehce nabytým vedením, byli aktivnější. V 11. minutě, střelou zápěstím, využil druhou přesilovou hru Jan Hanzlík.

Do druhé třetiny vstoupili hráči z lázeňského města aktivněji. Při střelách Skuhravého, Melenovského a Zaťoviče potvrdil Pöpperle své kvality. Při vyloučení hostujícího Husáka se však ve 29. minutě nedomluvil domácí kapitán Skuhravý s Gawryletzem a brankový stav se mohl opět měnit ve prospěch hostujících hráčů. V oslabení ujel Broš, i díky faulu obránce Energie ale branku přestřelil.

Jedinečnou příležitost ke zkorigování nepříznivého skóre měli Energetici ve 32. minutě. Za Spartu byli v jeden moment na dvě minuty vyloučeni Forman a Kočí. Karlovy Vary za pískotu nespokojeného publika touto výhodou trestuhodně pohrdly a prakticky hostujícího gólmana neohrozily. Ve 38. minutě příznivý vývoj utkání pro Spartu potvrdil obránce Philipp, jehož nahození od modré čáry potřetí skončilo za Salfického zády.

Frustraci z vývoje zápasu neunesl kapitán Skuhravý, který za nesportovní utkání obdržel ve 39. minutě desetiminutový trest a následně i trest do konce utkání.

V závěrečné třetině snahu karlovarských hráčů s vývojem zápasu něco udělat Pražané zcela eliminovali pozornou obranou v čele s výborným Pöpperlem, který si svůj bezchybný výkon nenechal pokazit obdrženou brankou. Poklidnou atmosféru blížícího se konce rozhodnutého zápasu pouze několika tvrdými zákroky okořenil hostující Kočí.

Hlasy trenérů po utkání:

Václav Baďouček (HC Energie Karlovy Vary): "Chtěli jsme začít aktivně a nepouštět Spartu do šancí. Inkasovali jsme ale už sedmé vteřině a to naší hru určitě poznamenalo. Sparta byla v první třetině jasně lepší, mohla dát více než ty dva góly. Od druhé třetiny se utkání srovnalo. Rozhodující byla dvouminutová přesilovka pět na tři, kterou jsme nevyužili. Kdybychom snížili na 1:2, tak jsme mohli i pomýšlet na nějaký solidní výsledek. Třetí gól v závěru druhé třetiny definitivně rozhodl. Tentokrát jsme také nenašli recept na výborně chytajícího Pöpperleho."

Richard Žemlička (HC Sparta Praha): "Velice důležité pro nás bylo, že jsme vstřelili gól hned v sedmé vteřině první třetiny. Tato branka zásadně ovlivnila celý zápas. Vary potom začaly hrát pod dekou, zejména když jsme vstřelili branku na 2:0. Druhá třetina byla zcela vyrovnaná, ve třetí jsme několika lehkovážnými chybami dali domácím příležitost zkorigovat zápas. Pöpperle ale zachytal výborně a my jsme konec zápasu již kontrolovali."

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz