• Tipsport extraliga
  • 6.1.2012 18:30
  • 36. kolo

Nedvěd řádil v přesilovkách! Nasázel v nich hattrick a pomohl Liberci ke skalpu Slavie

6. ledna 2012, 20:27

ČTK

Utkání začalo lépe pro Severočechy, kteří šli již ve druhé minutě do vedení. Na trestnou putoval hostující Kalus a přesilovou hru využil střelou do horního růžku kapitán Bílých Tygrů Nedvěd, jenž se trefil poprvé od zranění dolní čelisti.

Severočeši byli aktivnější a rychlým pohybem postupně získávali převahu. Zvýšit jejich náskok mohl Bartovič, ale v přečíslení netrefil branku. Při přesilové hře pět na tři pak mohl skórovat Víšek do prázdné branky, jenže puk poslal do boční sítě. V závěru periody stálo při gólmanovi hostujícího celku Furchovi štěstí, když Výtisk nastřelil pouze tyč.

Nástup do prostřední části hry vyšel naopak lépe Pražanům. Krenželok vypálil z mezikruží a jeho střelu si srazil za Pincova záda lehkou tečí domácí Štich. Liberec ale toužil opět po vedení. To přišlo v čase 25:19. V přesilové hře zafungovala opět spolupráce Trončinský a zakončující Petr Nedvěd, Liberec vedl 2:1.

Ve 30. minutě měl na holi gól Vantuch, ale Furch ho v jeho sólu vychytal. Domácí dál Slavii mačkali a při dorážce Duška pomohla Furchovi konstrukce branky. O chvilku později vystartoval z trestné lavice Krenželok. V jasné příležitosti ale sám před Pincem trefil pouze jeho pravou tyč.

Slavia měla na začátku závěrečné třetiny velkou šanci ke srovnání skoré, když se souběžně odporoučeli na trestnou Štich s Bartovičem. Ve dvouminutové přesilové hře pět na tři trefil ale Vondrka pouze tyč. Hostům ale početní výhoda pomohla a Liberec byl první polovinu třetiny neustále pod tlakem.

Utkání se tak rozuzlilo pět minut před koncem. Od modré napřáhl v další přesilovce Nedvěd a zkompletoval hattrick. O necelou minutu později se ke kotouči dostal Kica a střelou na lapačku prostřelil Furcha, který počtvrté v utkání kapituloval. Bílí Tygři si svůj náskok už pohlídali a došli si po pěti domácích porážkách pro vítězství.

Hlasy trenérů po utkání:

Filip Pešán (Bílí Tygři Liberec): "Do utkání jsme vstoupili velmi dobře. Hráli jsme aktivně první třetinu, ale měli jsme dát více branek. Slavia začala hrát od druhé třetiny nepříjemnou hru, vyrovnala a předváděla dobrý výkon. Ubráněná přesilová hra pět na tři byla dobrý základ, že jsme utkání zvládli. Fantastické výkony předvedli Petr Nedvěd s Markem Pincem, kteří nám dopomohli k výhře."

Jiří Čelanský (HC Slavia Praha): "Předvedená hra a výkon byl takřka výborný, ale z nejvyloženější šance nejsme schopni vyrovnat. Zápas se lámal možná pro nás v přesilovce pět na tři, kterou jsme nevyužili a bohužel prohráli."

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz