• Česká pojišťovna play off
  • 16.3.2012 18:00
  • Čtvrtfinále 5. kolo
  • stav série 3:2

Hokejisté Pardubic jsou krok od postupu do semifinále, Vítkovicím nasázeli šest branek

16. března 2012, 19:53

ČTK

Východočeši se od samého začátku pokoušeli o častou střelbu a zaměstnávali gólmana Šindeláře, který mezi tyčemi opět zastoupil Málka. První větší šanci měli ale zdravotními problémy decimovaní hosté, když pálil z mezikruží Sedlák, Růžička v domácí brance byl ovšem pozorný. Pardubičtí byli i nadále aktivnější, moc však nechybělo, aby šli do vedení hosté - Burger v oslabení ale na Růžičku nevyzrál.

V 11. minutě hostující obrana chybovala, když nechala trestuhodně zcela volného Bartka, jehož okamžitě našel přihrávkou od hrazení Somík a slovenský kanonýr snadno otevřel skóre. Domácí si poté vynutili již třetí přesilovku zápasu, v níž Benák skvěle hledal Koukala, jenže ten tečoval těsně vedle. Vyrovnání měl v 17. minutě na holi Štefanka, sám proti Růžičkovi ovšem zamířil bekhendem hodně vysoko nad horní tyč.

Podobně jako první polovina úvodní třetiny vypadala také první desetiminutovka druhé části, jenže v opačném podání. Vítkovičtí v touze po vyrovnání hodně přidali, vytvořili si tlak a na dlouhé pasáže se nastěhovali před Růžičku. Největší "tutovku" Šedivého, k němuž se odrazil puk ideálně mezi kruhy, ale zmařil na poslední chvíli svou holí Semorád.

Zcela proti průběhu hry přišel v polovině 32. minuty druhý úder Východočechů, když z nenápadné akce zvýšil Elkins a otupil tak hostující nápor. Na začátku 37. minuty navíc ujel pardubický forvard Kolář, jemuž nedovoleně sekáním znepříjemnil zakončení Sedlák a z nařízeného trestného střílení Kolář blafákem do bekhendu posunul skóre na 3:0. Vzápětí Elkins při přesilovce zakončoval z úhlu pouze do Šindelářovy lapačky.

Když hned po 43 vteřinách třetího dějství Starý napodobil svého spoluhráče z útočné formace Koláře a zakončil samostatný únik bekhendovým blafákem s gólovou tečkou, bylo jasné, že Ostravané budou v neděli čelit hrozbě vyřazení. Že je rozhodnuto, pochopilo záhy i pardubické publikum, které odstartovalo oslavné "mexické" vlny.

Zmar hostů vzápětí dokumentovala minutová přesilovka pět na tři, v níž si Vítkovice nedokázaly připravit vůbec žádnou šanci a jen se vracely do svého pásma pro kotouče vyhozené pardubickými hráči. Ve 49. orazítkoval Sloboda v přesilovce tyč a jen chvilku nato našel Borer biliárově o zadní hrazení z druhé strany najíždějícího Bartka a bylo to 5:0.

Ani to ještě nebylo všechno. V přesilovce nejprve Sičák rozezvučel bombou horní tyčku, ale Bartek už tu samou početní výhodu využil a zkompletoval tak svůj hattrick. Růžičkovi nesebral čisté konto ani Štefanka, který z hranice brankoviště minul prázdnou branku.

Hlasy trenérů po utkání:

Ladislav Lubina (Pardubice): "Do utkání jsme dobře vstoupili a odehráli dobrou první třetinu, je jen škoda, že jsme v ní nevstřelili více branek. Naopak vstup do druhé třetiny jsme měli špatný, tam soupeř přidal na bruslení a agresivitě a až do gólu na 2:0 jsme hráli špatně. Dá se říct, že tento gól nám strašně moc pomohl, pak už jsme byli lepší, kontrolovali hru a jsme velice rádi, že jsme dnes získali ten třetí bod."

Mojmír Trličík (Vítkovice): "Snad jen do našeho prvního vyloučení byla hra vyrovnaná. Pak byl soupeř lepší, a proto zaslouženě vyhrál. Celou sezonu nás trápí koncovka, i proto, že se nám rozpadly dva produktivní útoky, a v podstatě se s tím celou sezonu potýkáme."

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz