• Tipsport extraliga – o umístění
  • 8.3.2013 17:00
  • 2. kolo
2 : 1
konec po prodloužení 1:1, 0:0, 0:0 - 1:0

Kometa vybojovala ve skupině o udržení druhou výhru, triumf nad Energií trefil v prodloužení Němec

8. března 2013, 19:34

ČTK

Urputnost provázená osobními souboji provázela duel, ve kterém se utkaly dva lepší týmy ve skupině o umístění na 11. až 14. místě. Kometa se sice pokoušela o ofenzivní hru, většina akcí ale končila na nepřesné rozehrávce. Energie utěsnila střední pásmo, kde většinou sbírala kotouče a vyrážela do protiútoků. Ovšem ani hosté nevynikali v útoku střeleckou jistotou.

Navzdory zaměření na hru v početní převaze hned první přesilovku Komety při vyloučení Doležala provázela spousta chyb. Navíc po návratu z trestní lavice získal Doležal za brankou soupeře kotouč a z jeho přihrávky vstřelil Skuhravý vedoucí branku Karlových Varů. Z náskoku se hosté radovali pouhých 43 sekund. Za brankou protivníka získal kotouč Leoš Čermák a volný Tomáš Svoboda zblízka střelou pod horní tyčku vyrovnal.

Druhou třetinu sice zdobila oboustranná bojovnost, Kometa se ale obtížně dostávala přes pozornou obranu protivníka k zakončení. Domácí hokejisté zahrozili vážněji pouze jednou: ve 24. minutě Hynek Zohorna trefil tyčku Mensatorovy branky.

Podobnou šanci zopakoval na druhé straně o dvě minuty později na druhé straně Jan Látal. Více se už Kometa neprosadila ani v přesilových hrách. Dostávala se jen obtížně do útočného pásma a pokud se v něm na delší časový úsek usadila, tak většinou kombinovala v rozích kluziště a k ohrožení Menstatora se nedostala. Energie sice byla ve střelbě pilnější, střely z větší vzdálenosti ale na brankáře Trvaje neplatily.

Obraz neurovnaného hokeje se nezměnil ani v poslední třetině. Oběma týmům chyběla větší střelecká aktivita a dravost. Zápas tak dospěl do prodloužení, ve kterém o výhře domácích rozhodl Němec.

Hlasy trenérů po utkání

Lubomír Oslizlo (Brno): "Neměli jsme špatný vstup do utkání. Vypracovali jsme si tři vyložené šance, které jsme ale bohužel neproměnili. Bylo dobře, že jsme hned po inkasované brance vyrovnali. Potom už vyložené šance na obou stranách nebyly. Jsme rádi, že jsme alespoň v prodloužení rychle rozhodli o našem druhém bodu."

Jaromír Kverka (Karlovy Vary): "Pro nás utkání nebylo jednouché. Měli jsme dost okleštěné obranné řady. Ale začali jsme dobře a získali jednobrankový náskok. Bohužel Kometa rychle vyrovnala. Ve druhé třetině bylo Brno lepší, ale my jsme bojovali. Ve třetí jsme už zápas dotáhli alespoň do remízy. Chtěli jsme potom ještě jeden bod. Ale bohužel se nám jej nepodařilo získat."

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz