• Česká pojišťovna play off
  • 7.3.2013 17:10
  • Předkolo 5. kolo
  • stav série 3:2

Pardubice mistrovský titul neobhájí, postup do čtvrtfinále slaví Kladno. Radost Rytířů trefil Jass

7. března 2013, 20:02

ČTK

Kladno nastoupilo bez útočníka [player 2612 "Miloslava Hořavy"], šéf střídačky Pardubic Miloš Říha nasadil i přes dvě vychytané výhry do branky místo [player 8762 "Martina Růžičky"] [player 163 "Salfického"]. Do první šance se dostával v třetí minutě hostující [player 20701 "Tybor"], ale jeho pokus domácí zblokovali. Další možnost Východočechů měl [player 8642 "Bartek"], jehož bekhendový pokus vyrazil [player 6496 "Chábera"].

Na druhé straně zahrozili [player 22041 "Jass "]s [player 10433 "Melkou"]. Pardubice podnikaly nebezpečné brejky a i v oslabení při [player 9032 "Zohornově "]trestu se dostal do dobré střelecké pozice [player 10438 "Kousal"]. Pak měl v přesilovce příležitost Zohorna. Dvě početní výhody pak nevyužili domácí, když v největší šanci minul Melka. Stav se nezměnil ani při trestu kladenského Rudovského.

V úvodu druhého dějství byli nebezpečnější hosté. [player 1823 "Brendlovu "]pohotovou střelu kryl Chábera, při Kuchejdově vyloučení zachránila po Bartkově ráně domácí horní tyč.

Následně při trestu [player 6312 "Cetkovského "]Rytíři Salfického neohrozili a za Pardubice se opět snažil změnit bezbrankový stav Bartek. V 32. minutě se naopak radovali domácí, když výhodu po Zohornově vyhození zužitkoval po [player 3460 "Paterově "]přihrávce ránou z levého kruhu Jass.

Ideální možnost vyrovnat měl v 33. minutě [player 10883 "Buchtele"], ale jeho zakončení zblízka Chábera vyrazil. Další možnost měli hosté o pět minut později, když po dorážce Cetkovského stihli domácí odvrátit puk před odkrytou brankou před Bartkem.

Stav se nezměnil ani při krátkých přesilovkách na přelomu druhé a třetí části. Při [player 3494 "Mockově "]trestu byli blíže vyrovnání v oslabení hosté, ale [player 3286 "Benák "]v přečíslení vypálil vedle. Po trestu pro Cháberu domácí gólman čelil jen nebezpečnému pokusu Kousala. Po [player 9033 "Semorádově "]faulu mohl zvýšit po tlaku domácích Doudera, ale nezamířil přesně.

Rytíři se pak ubránili při trestu [player 6840 "Petra Hořavy"] a odolali i v závěrečné power play. Kladno si tak zahraje poprvé od roku 2008 čtvrtfinále, kde Pardubice naopak poprvé od stejného roku chybějí.

Hlasy trenérů po utkání:

Jiří Kopecký (Kladno): "Série byla absolutně vyrovnaná, asi dneska vyhrál šťastnější. Rozhodly tři věci - Chábera, domácí prostředí a neskutečná bojovnost našeho týmu. Vyhlášení expertů, že jsme outsider, mužstvu v podstatě pomohlo, protože nás to vyprovokovalo k velkému výkonu. Pardubice dneska měly několik velkých šancí, ale Honza Chábera byl nepřekonatelný. Jsme strašně šťastní. Někteří naši kluci hráli i nad svoje možnosti. Někteří hráči jako Kužel, Melka, kteří se v sezoně pořádně nedostali do hry, předváděli úžasné výkony. Stejně tak devatenáctiletý obránce Doudera."

David Pospíšil (Pardubice): "Chci pogratulovat Kladenským k vítězství v sérii, protože hráli velice dobrý hokej a nakonec byli šťastnějším týmem. Série byla vyrovnaná, bojovná, měla všechno, co play off má mít. V dnešním utkání jsme byli paradoxně blíž k vítězství. Vytvořili jsme si spoustu šancí, bohužel nedáváme góly a jeden stačil, abychom páté utkání nezvládli. Cítíme zklamání, protože kluci se po příchodu Miloše Říhy neskutečně zvedli, začali hrát hokej na hranici svých možností. Tým začal šlapat, ale boj o předkolo v lednu a únoru ho stál asi moc sil. Pavlu Paterovi by měli už začít stavět na Kladně pomník, když tým potřebuje, tak vymyslí nějakou úžasnou přihrávku, něco nečekaného nebo dá gól."

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz