• Tipsport extraliga
  • 5.1.2014 15:00
  • 36. kolo

Hokejisté Třince pokazili Slavii slavnostní zápas, proti Pražanům si připsali už pátou výhru v řadě

5. ledna 2014, 17:31

ČTK

Slavia byla sice v úvodu aktivnější, do vedení se však dostali hosté. A dokonce při přesilové hře Pražanů. V páté minutě dostal dva menší tresty za hru vysokou hokejkou Varaďa, ale prosadil se jeho spoluhráč Květoň, který si ideálně najel na Rákosovu přihrávku za obranu Slavie a překonal brankáře Furcha.

Domácí mohli v pokračující výhodě vyrovnat, gólman Hrubec ale předvedl řadu úspěšných zákroků a poradil si i velkou šancí Stránského. Při signalizované početní výhodě mohl zvýšit vedení Ocelářů Adamský, z úhlu ale netrefil odkrytou branku Slavie. Následně hosté nevyužili dvě přesilovky.

Na začátku druhé třetiny měli Pražané minutu a 50 sekund dlouhou výhodu přesilové hry pět na tři, vyrovnat v ní ale nedokázali. Nepomohl ani oddechový čas kouče Růžičky před jejím začátkem. Domácí ale pokračovali v tlaku i po srovnání počtu hráčů na ledě, výborného Hrubce se jim však překonat nepodařilo. Neuspěli Bednář, Tomica, Jelínek ani Sklenář. A když už byl puk mimo dosah třineckého brankáře, pomohli mu spoluhráči.

A tak se podruhé prosadili Oceláři. Při Sklenářově vyloučení se od modré čáry trefil Roth. V závěru druhé dvacetiminutovce ale Slavia přece jen udeřila a trefil se sváteční střelec. Hrubce překonal od modré čáry Kolařík, který si tak připsal druhý gól v sezoně. Navíc vzápětí Pražané soupeře dostali po tlak a hosté byli rádi, že do konce třetiny chybělo jen 83 sekund.

V přestávce Slezané zkonsolidovali síly a v přesilovce se jim podařilo získat dvougólové vedení zpět. Orsava stihl obehrát vyjetého Furcha a do prázdné branky zvýšil na 3:1. Slavii se poté již duel zdramatizovat nepodařilo, naopak sama počtvrté inkasovala.

Hlasy trenérů:

Vladimír Růžička (Slavia): "Byl to kvalitní, rychlý, tvrdý zápas. Bylo v něm vidět všechno. Pro nás se lámal ve druhé třetině, kdy jsme měli obrovský tlak, ale brankář soupeře předvedl řadu výtečných zákroků. Dvakrát jsme netrefili ani prázdnou branku. Z našeho pohledu byla hodně dobrá, ale dali jsme jen jeden gól, což bylo málo. To ale k hokeji patří. Poté, co jsme ve třetí třetině dostali gól na 3:1, tak už Třinec hrál to, co potřeboval. K ničemu nás nepustil."

Jiří Kalous (Třinec): "Bylo to vyrovnané utkání s obrovským nasazením z obou stran i s řadou šancí. Klíčovým momentem pro nás asi bylo, že jsme ubránili dlouhé oslabení tři proti pěti a drželi jsme se ve hře. Podařilo se nám i vstřelit vedoucí branky, Slavia to pak muselo otevřít a tlačit se do útoku. Výborně nám zachytal gólman, který nás podržel. Dvakrát jsme teď vyhráli venku, ale i předtím jsme sehráli dobré zápasy. Například v Hradci nebo v Litvínově. Potkalo nás ale to, co dnes Slavii. Neproměňovali jsme šance, dnes nám jsme je dali."

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz