Zlín je bez trenéra! Robert Svoboda na svou funkci rezignoval

Foto: beranizlin.cz

28. září 2021, 10:16

Ondřej Mach

Trápení extraligového Zlína vyústilo v konec trenéra Roberta Svobody, který na svou pozici rezignoval po nedělní porážce s Kladnem. Klub o tom informoval na svých webových stránkách.

„Po tomto zápase bylo jasné, že týmu může pomoci změna trenéra. Myslím, že je to momentálně neodkladně správná věc, která může ještě vše obrátit k lepšímu,“ cituje Svobodu klubový web. 

Čtyřiapadesátiletý kouč k rezignaci podle svých slov sáhl proto, aby z týmu sejmul okolní tlak, který je na něj vyvíjen a hráčů se negativně dotýká. 

„Myslím, že je to momentálně neodkladně správná věc, která může ještě vše obrátit k lepšímu.“

Berani do sezony vstoupili hrozivou bilancí sedmi porážek a jediné výhry. Se ziskem pouhých pěti bodů se tak aktuálně krčí na dně extraligové tabulky.

Svoboda přišel na lavičku zlínského A-týmu v listopadu 2016, kdy nahradil odvolaného Rostislava Vlacha. Moravané se pod jeho vedením vyhnuli baráži, v dalších třech letech pak mužstvo dovedl do play off.

Kromě několika měsíců na začátku sezony 2019/20 působil ve Zlíně na pozici hlavního trenéra zhruba pět let. 

„Chci Robertovi Svobodovi za sebe i za celé vedení klubu poděkovat. Dvakrát přebíral tým v těžké pozici v rozjeté sezoně a vždy to zvládl,“ uvedl prezident klubu Jiří Korec.

„Tímto krokem ukázal, že mu v první řadě záleží na zlínském hokeji a hledá, jak mu pomoci.“

„I tímto krokem ukázal, že mu v první řadě záleží na zlínském hokeji a hledá, jak mu pomoci. Je to sport, a ne vždy se daří. Věřím, že to bude pro hráče impuls, protože výsledky ve finále záleží na jejich výkonu,“ dodal Korec.

Do úterního klání proti Olomouci povede Berany asistent Martin Hamrlík, po ruce bude mít trenéra juniorky Luboše Jenáčka. Složení nového realizačního týmu Zlín projednává a brzy oznámí.

Foto: Petr Kotala, hc-vitkovice.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz