Změny v repre! Pět hráčů končí, sedm nových přichází

Foto: Jan Beneš, Český hokej

8. dubna 2022, 21:52

Marek Hedbávný

(LINEC, od našeho zpravodaje) Národní tým po dvojzápase s Rakouskem opouštějí brankář Dominik Pavlát, obránci Tomáš Bartejs s Davidem Kvasničkou a Radkem Kučeříkem, loučí se také forvard Jan Bambula.

Pro následující soustředění v Chomutově naopak tým doplní brankář Petr Kváča, zadáci David Sklenička, Lukáš Klok, Libor Zábranský mladší, Jakub Jeřábek a uzdravený David Jiříček. Z útočníků se v utkáních s Německem nově ukáže olympionik Jiří Smejkal.

„Vzhledem k tomu, že probíhá play off, může dojít v soupisce do pondělí ještě k nějakým změnám a doplněním," avizuje media manažer české hokejové reprezentace Ondřej Kalát.

Už v pondělí na sraz do Chomutova by tak teoreticky mohli dorazit hokejisté z Mladé Boleslavi, pro které čtvrtfinálová série s Třincem skončila hned po čtyřech zápasech.

Dominik Pavlát v úvodním přípravném duelu ve Znojmě zůstal na tribuně a v Linci dělal dvojku, na svou reprezentační premiéru si tak musí ještě počkat. Debuty v národním týmu právě v tomto týdnu prožili Radek Kučeřík, Tomáš Bartejs, David Kvasnička a Jan Bambula, zápasů s Německem už se ovšem nezúčastní.

Do hry o mistrovství světa se naopak vrací supertalent David Jiříček, jenž ze zdravotních důvodů nemohl na kemp do Plzně. Ostatní nová jména na soupisce už jsou v reprezentaci poměrně ostřílená: ostatně David Sklenička, Jakub Jeřábek, Lukáš Klok a Jiří Smejkal si v únoru zahráli pod pěti kruhy.

V současném reprezentačním kádru jsou tedy tři brankáři, hned desítka obránců a čtrnáct forvardů.

Soupiska Česka pro kemp v Chomutově

Brankáři:
Aleš Stezka 
(HC VÍTKOVICE RIDERA), Petr Kváča (Bílí Tygři Liberec), Štěpán Lukeš (HC Energie Karlovy Vary).

Obránci:
Jan Ščotka (JYP Jyväskylä, Finsko), Michal Jordán (Amur Chabarovsk, KHL), Vojtěch Budík, Lukáš Kaňák, David Jiříček (všichni HC Škoda Plzeň), Jakub Krejčík (Dinamo Minsk, KHL), David Sklenička (Kärpät Oulu, FIN), Lukáš Klok (Neftechimik Nižněkamsk, KHL), Libor Zábranský mladší (Jukurit, FIN), Jakub Jeřábek (Spartak Moskva, KHL).

Útočníci:
Ondřej Beránek, Jiří Černoch, Jakub Flek, Jan Hladonik
 (všichni HC Energie Karlovy Vary), Petr Holík (HC Kometa Brno), Petr Kodýtek, Martin Lang (oba HC Škoda Plzeň), Patrik Zdráhal (HC VERVA Litvínov), Jakub NavrátilPetr Fridrich (HC VÍTKOVICE RIDERA), Matěj Blümel, David Cienciala (oba HC Dynamo Pardubice), Adam Klapka (Bílí Tygři Liberec), Jiří Smejkal (Lahti, FIN).

Další program české reprezentace před MS

Euro Hockey Challenge:
14. dubna od 17:10 Česko – Německo (v Chomutově)
15. dubna od 15:00 Česko – Německo (v Chomutově)
21. – 23. dubna Slovensko – Česko (časy a místa zápasů budou upřesněny)

České hokejové hry v Ostravě:
28. dubna od 17:30 Finsko – Česko
30. dubna od 16:00 Česko – Švédsko
1. května od 16:00 Česko – Rakousko

Švédské hokejové hry ve Stockholmu:
5. května od 19:00 Česko – Švédsko
7. května od 12:00 Finsko – Česko
8. května od 12:00 Švýcarsko – Česko

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz