Zneužil nezletilou, hrozil mu velký trest. Teď hříšník podepsal v KHL

Foto: nhl.com

19. června 2022, 12:39

Josef Prášek

V době, kdy mu bylo 17 let, zneužil teprve dvanáctiletou dívku. Hrozilo mu dokonce 25 let vězení nebo doživotí. Bývalý hráč NHL Reid Boucher se k incidentu přiznal, ale vyvázl jen s malým trestem a teď si našel nové angažmá. A to v Rusku.

Byl to talentovaný útočník, který se prosadil do NHL a hrál za Vancouver nebo New Jersey.

Aktuálně 28letý hokejista měl však v mladém věku velké problémy... Ty vypluly na veřejnost až po deseti letech, kdy obdržel od své oběti trestní oznámení.

V 17 letech (rok 2011) donutil dvanáctiletou dívku, aby ho orálně uspokojovala. Vyhrožoval jí, že pokud tak neučiní, zveřejní na internetu video, kde dívka tancuje. Pak Boucher nezletilou dívku vydíral.

Foto: nhl.com

Hrozilo mu jednu dobu dokonce doživotí nebo 25 let vězení za sexuální zneužití prvního stupně. Boucher se pak přiznal k sexuálnímu zneužití třetího stupně, díky čemuž se vyhnul velkému trestu. Soudce vzal v potaz věk i delší dobu, která od celého incidentu uplynula.

Dívka, která zůstala v anonymitě, bojovala několik let s psychickými problémy nebo závislostí na alkoholu.

Na amerického hokejistu si stěžovaly i další dvě dívky, po kterých chtěl údajně intimní fotografie. Tehdy byly i ony nezletilé.

Boucher byl na konci letošního ledna odsouzen na čtyři roky podmíněně v době, kdy hrál za Jaroslavl. Ruský klub s ním ukončil spolupráci.

Jenže americký hříšník si nakonec našel nový tým: v další sezoně bude hrát opět v Rusku, a to za Omsk. Zde již působil dva roky zpátky.

„Rozhodnutí to nebylo snadné. Chápeme, že na konci minulé sezony byl pod tlakem jak tady v Rusku, tak ve své rodné zemi," uvedl generální manažer Avangardu.

„Pokud jde o situaci, která ho v minulé sezoně donutila opustit Rusko, chápeme, že udělal chybu. Navíc byl v té době nezletilý. Důležité je, jaké závěry člověk vyvozuje ze svých chyb, jak se mění. Reid si plně uvědomil svou vinu," řekl Alexej Volkov.

„Už je to nějaká doba a klub se rozhodl mu dát druhou šanci," dodal manažer Omsku. 

„Rozhodnutí to nebylo snadné. Už je to nějaká doba a klub se rozhodl mu dát druhou šanci."

Co k tomu řekl samotný hráč, který podepsal smlouvu na jeden rok?

„Bylo to těžké období pro mě a mou rodinu. Snažili jsme se všechno nechat v minulosti a žít dál. Hokeji se velmi věnuji a dělám vše pro to, abych byl profesionál na ledě i mimo něj," vzkázal Boucher.

„V Rusku se mi líbilo, hlavně v roce, kdy jsme s Avangardem vyhráli titul. A jsem opravdu vděčný za možnost vrátit se na led a hrát za jeden z nejlepších klubů v Rusku."

„V Rusku se mi líbilo, hlavně v roce, kdy jsme s Avangardem vyhráli titul. A jsem opravdu vděčný za možnost vrátit se na led."

Hráčovi tak evidentně ani nevadí, že jde do země, která páchá válečné zločiny na Ukrajině. Jenže možná neměl ani na výběr. Vzhledem ke své minulosti ho asi jen tak někdo nebude angažovat.

Nicméně v Omsku by měl patřit k nejlepším hráčům týmu. Dva roky zpět zde získal 48 bodů v základní části, nikdo v jeho celku nebyl v tomhle lepší.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz