1000 utkání za Olomouc? Ondrušek: Uteklo to. Každý se honí za kariérou...

Foto: Michal Struž a Barbora Balvanová

Olomoucký patriot? Srdcař? Jednoznačně Jiří Ondrušek. Tento zkušený obránce dosáhl v pátek na metu 1000 utkání za Hanáky – v neděli se tak dočkal doma velkého ceremoniálu. Gratulovali mu i bývalí spoluhráči nebo zástupci Litvínova. David Krejčí poslal vzkaz ze zámoří.

Ondrušek vyrostl v Olomouci a do áčka nakoukl poprvé v sezoně 2005/2006. Na Hané strávil nakonec téměř celou kariéru. V pár utkáních akorát pomohl Vítkovicím, Šternberku a jednou Šumperku. 

A teď? Překonal už hranici 1000 utkání za mateřský celek!

„Uteklo to strašně rychle. Připadá mi, že ještě předloňskou sezonu jsem byl junior. Každý hráč pendluje mezi kluby a honí se za kariérou," popisuje 37 letý zadák. 

„Uteklo to strašně rychle. Připadá mi, že ještě předloňskou sezonu jsem byl junior."

On ale nikoliv. Dlouhé roky hrál špici první ligy se svou Olomoucí. Jiné varianty tak ani nebyly. 

„Ve 27 letech jsme postoupili do extraligy a pak jsem byl moc rád, že jsme se v ní udrželi. Postupně jsem sbíral své první extraligové zkušenosti a najednou mi bylo 30 let. V tomto věku má člověk rodinu, děti, jiné priority," vysvětluje. 

„Neměl jsem úplně potřebu se někam přesouvat a netrávit čas s dětmi. Za kolik se dá koupit čas s dětmi? Možná bych si vydělal víc peněz, kdo ví? Mám skvělou manželku, dva kluky, a to je pro mě priorita." 

„Neměl jsem úplně potřebu se někam přesouvat a netrávit čas s dětmi. Za kolik se dá koupit čas s dětmi? Možná bych si vydělal víc peněz, kdo ví?"

„Jsem tady dlouho, ale moc smluv jsem nepodepsal, všechny byly dlouhodobé. Když mi náhodou kontrakt končil, řešilo se to s předstihem. I proto nebyla ani možnost jednat někde jinde," říká Ondrušek. 

Zkrátka ukázka velkého patriotismu, který není rozhodně tak obvyklý. I proto klub připravil pro svou legendu velký ceremoniál před utkáním s Litvínovem. 

Před úvodním vhazováním mu gratulovali zástupci klubu, současní i bývalí spoluhráči a také samotný soupeř. A samozřejmě se Ondrušek dočkal bouřlivého potlesku olomouckých fanoušků. 

Dojemný moment. 

„Říkal jsem si, ať už je to za mnou," směje se. „Nemám úplně rád, když na mě tolik lidí kouká. Jsem za to však moc rád, jen to bylo v den zápasu. Tyto vnější vlivy mi úplně nepomáhaly ke koncentraci," líčí po zápase, který Mora prohrála 3:4 po nájezdech. 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený HC Olomouc (@hcolomouc)

Kolik klání ho ještě čeká v olomouckém dresu? „V mém věku se to nedá plánovat. Smlouvu mám do příštího roku, ale věci se mohou rychle měnit, třeba po zdravotní stránce. Můžu se třeba příští týden zranit a už mě na ledě neuvidíte."

Teď už se společně se svým celkem bude připravovat na předkolo play off, kde Hanáci vyzvou Liberec. 

„Je to těžký soupeř, typově podobný Litvínovu. Jeho síla je v ofenzivě a z naší strany bude potřeba hrát hodně na puku. Nemůžeme s nimi jen bránit a čekat na jejich chyby, hrát pasivní hokej s jejich ofenzivní silou by se nevyplatilo," má jasno. 

Předkolo startuje již ve středu na půdě Liberce. Do Olomouce se série vrátí v sobotu. 

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz