2+2? Ke gólům jsem přišel jako slepej k houslím, tvrdí Výborný

Foto: bkboleslav.cz

To je skóre, panečku. Stoprocentní úspěšností co do zápasů v předkole play off se mohou pyšnit bruslaři z Mladé Boleslavi. Ti zaskočili favorizovanou Plzeň na jejím ledě a zapsali první cennou výhru. A to i přesto, že kapitán Středočechů David Výborný si indiány do série nepřál. „Pamatovali jsme si zápasy, které jsme tu sehráli v základní části, když jsme tu dostali hloupé branky a prohráli. Takže platí, co jsem říkal. Plzeň je z mého pohledu nejtěžší soupeř, jakého jsme mohli dostat.“

Pro středočeský klub je předkolo zbrusu novou soutěží. Po sérii účastí v barážích najednou bojují o účast mezi TOP osmičkou tuzemských klubů. „Ráno na rozbruslení bylo cítit, že jsme trochu nervóznější. Spousta kluků nic takového v životě nehrála. Ale vstoupili jsme pak výborně a například naše mladá čtvrtá lajna zahrála skvěle,“ pochvaloval si Výborný, jak se jeho celek vypořádal s tíhou předkola.

První dvacetiminutovka odkryla, jak moc důležitý zápas Mladá Boleslav hraje. Nevýrazní indiáni se nemohli přes její pevně koordinované obranné šiky prosadit. „První třetina byla z obou stran hodně opatrná. Play off je nová, jiná soutěž a nikdo nechtěl dostat první gól,“ povídal Výborný po zápase. Bruslaři se především soustředili, aby zbytečně nefaulovali a nenabídli soupeři možnost utéct do náskoku.

To se povedlo na jedničku. Po bezbrankové úvodní části se hosté ujali vedení, jenže Škoda rychle srovnala. Tento scénář viděla poloprázdná HM Aréna celkem dvakrát. „Byly to těžké chvíle, zvlášť když góly Plzně přišly tak rychle. Srazilo nás to, ale my se zvedli a dokázali to uhrát,“ pochvaloval si ostřílený forvard.

Vstup do poslední části se Boleslavi povedl na jedničku. Dokázala navýšit své už tak pěkné vedení na tři branky a v klidu mohla utkání dovést do zdárného konce. Jenže domácí zabrali a duel zdramatizovali. Především díky efektivně sehraným početním výhodám, v nichž vstřelili celkem tři branky. „O druhé pauze jsme se vzájemně varovali přesně před tím, co nakonec přišlo. Drama. Nechtěli jsme domácí pustit do kontaktu, ale to se nakonec stalo,“ pokračoval Výborný.

„Musíme se z toho poučit. Prohlédnout si plzeňské přesilovky a připravit se na ně. Ale především zůstat nohama na zemi,“ ví moc dobře kapitán bruslařů. Ten v duelu pevně kormidloval svůj tým za výhrou. Připsal si dvě parádní trefy, navrch přidal stejný počet gólových asistencí. „Dneska jsem necítil úplně dobře,“ překvapivě kontroval čtyřicetiletý útočník. „K těm gólům jsem přišel spíš jako slepej k houslím. Byl jsem ve správnou dobu na správném místě.“

Bruslaři přenocují v Plzni a budou především odpočívat. „Čeká nás rehabilitace nebo kolo. Večeře a jedna plzeň a jdeme spát,“ odkryl Výborný. Vstup tedy úspěšný, plán na večer příjemný. Jenže Boleslavští rozhodně nemají v plánu usnout na vavřínech. „Plzeň je pořád favoritem a bude to ještě hodně těžký,“ pokýval hlavou.

Sestřih utkání Plzeň – Mladá Boleslav

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz