6 gólů? Snad jsme to odšpuntovali, věří Roman. Od Ševce dostal sumo kravatu

Foto: Petr Kotala, hc-vitkovice.cz

21. října 2018, 21:05

Adam Bagar

Šňůru čtyř porážek přestřihli ve velkém stylu. Hokejisté Vítkovic v gólově bohatém zápase nasypali Bílým Tygrům šest gólů, tenisové vítězství 6:4 slavili i díky třem bodům útočníka Ondřeje Romana.

Zpočátku to přitom na žádné střelecké hody nevypadalo, Vítkovice pokračovaly ve střeleckém trápení z předchozích zápasů. Znát to bylo i na útočníkovi s třiadvacítkou na zádech. Roman už v první třetině jel sám na bránu, ve druhé nastřelil břevno, následně před prázdnou kasou neměl puk ideálně na střelu. Gól z jeho hole ne a ne přijít.

Dočkal se až v čase 41:21, kdy v přesilovce pět na tři pálil po vyšachování liberecké trojice takřka do opuštěné tygří klece. „Ivan Baranka tam někoho nastřelil, Kuba Lev mě pak výborně našel. Už jsem myslel, že to tam nespadne, ale nakonec jo. Mohl jsem dát tři čtyři góly, ale jsem rád i za ten jeden,“ přiznává devětadvacetiletý hokejista.

Pro Ostravany to byla mimořádně důležitá branka na 3:1 a Romana těší o to víc, že jí potrestal předchozí faul Martina Ševce na svou osobu. „No, to bylo takové sumo. Chytil mě do kravaty a jsem rád, že mám ještě pořád hlavu na svém místě. Jsem rád, že to sudí viděli, potrestali jsme to a odskočili jsme jim,“ pokyvuje vítkovický střelec.

Domácí skórovali v početní výhodě po neskutečných 514 minutách a 16 sekundách a brzy přidali další dvě přesilovkové trefy. „Konečně! Myslím, že jsme dali skoro stejně přesilovkových gólů jako za celou dosavadní sezonu. To je fakt strašná bilance, ale snad se už od toho odpíchneme a v dalších zápasech nám to půjde,“ přeje si Roman.

„Už jsem myslel, že to tam nespadne, ale nakonec jo. Mohl jsem dát tři čtyři góly, ale jsem rád i za ten jeden.“

Vítkovičtí příznivci viděli ještě něco, co předchozích jedenáct kol nemohli spatřit. Tým trenérů Petra a Trnky dosud nastřílel vždy maximálně tři góly, teď jich Liberci nasypal šest. „Snad jsme to konečně odšpuntovali. Ale bylo to i tím, že jsme měli hodně prostoru, Liberec tentokrát nebyl v defenzivě tak dobrý jako obvykle,“ líčí Ondřej Roman.

Domácí mohli litovat jen špatného závěru, v němž dovolili Severočechům snížit na konečných 6:4. „Tam už asi byli všichni v takovém laufu a šťastní, že jsme dali víc než jeden dva góly, že tam byly nějaké chyby. Ale naštěstí jsme měli pořád polštář a uhráli jsme to,“ jásá Roman, který se blýskl třemi body a byl vyhlášen hvězdou zápasu.

>

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz