Talent na odchodu z Pardubic. Karel Vejmelka posílí Kometu!

Foto: hcpce.cz

Kometa získala do svých řad mládežnického reprezentanta Karla Vejmelku, jenž v Brně doplní Marka Čiliaka a Martina Faltera. „Momentálně působí v Třebíči, ve které bude i nadále pokračovat. Stává se však kmenovým hráčem Komety, která si ho v případě potřeby může kdykoliv stáhnout do hlavního mužstva," stojí na oficiálních klubových stránkách brněnského celku.

Nadějný Karel Vejmelka na sebe upoutal pozornost zejména v závěru loňské sezony, kdy se v osmnácti letech stal pardubickou jedničkou pro play off. V letošním ročníku Tipsport extraligy už ale odchytal pouze jediný duel. V brankovišti Pardubic totiž dostávali přednost Slovinec Robert Kristan a Američan Brandon Maxwell.

Devatenáctiletý brankář tak sbíral zkušenosti v mateřské Třebíči, za niž prozatím sehrál dvaadvacet utkání. Vede si výborně a patří k nejlepším gólmanům soutěže. Úspěšnost zákroků si drží na 91,65 procentech a průměrně inkasuje 2,57 gólů za zápas. Vzhledem k jeho výkonnosti je vysoce pravděpodobné, že v prosinci odletí s reprezentační dvacítkou na juniorské mistrovství světa, jež se na přelomu roku koná v Helsinkách.

Na soupisce národního týmu už ale bude veden jako gólman brněnské Komety, kam přichází z Pardubic. Naopak do Dynama má nově vyřízeny střídavé starty Ondřej Bláha, brankář ČEZ Motor České Budějovice. 

Vyjádření sportovního manažera Pardubic Dušana Salfického:

„Karla jsme přivedli v mládežnickém věku, nabídli jsme mu nadstandardní podmínky pro růst v naší organizaci, kde jsme od dorostu a juniorů upřednostňovali jeho nasazování i na úkor našich odchovanců. V minulé sezoně dostal obrovskou šanci přímo v A týmu, chytal i zápasy play off a byl naší oporou. Ve stávající dlouholeté smlouvě uzavřené do konce této sezony měl Karel Vejmelka klauzuli o tom, že bude v Pardubicích ze studijních důvodů (navštěvuje Katolické gymnázium v Třebíči) absolvovat pouze předzápasový trénink a chytat za juniory. Pro letošní sezonu jsme mu nabídli, aby tvořil brankářskou dvojici v A týmu. Karel tuto nabídku nepřijal a chtěl dodržet zmíněnou klauzuli. Tento režim šel akceptovat v juniorech, ne však v profesionálním režimu A týmu, kde musí být brankář na každém tréninku. S předstihem jsme mu nabídli víceletý kontrakt a prodloužení vzájemné spolupráce, vedli s ním i jeho rodiči dlouhodobá jednání. Vychovali jsme jej do velkého hokeje, bohužel však na naši zajímavou nabídku nereflektoval. Projevil zájem po skončení sezony odejít z Pardubic do zahraničí. Na základě zájmu Komety Brno o Karlovy služby jsme se rozhodli jej okamžitě uvolnit na přestup.“ zdroj: Jan Hrabal, hcpce.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz