Arbitři nám vzali gól, soptí Boleslav. Piráti kráčejí za obhajobou titulu

Foto: Lukáš Haspekl, piratichomutov.cz

Chomutovští junioři dále živí naději na obhajobu mistrovského titulu. A k němu mají dokonce po prvním finálovém souboji s Mladou Boleslaví velice blízko. Piráti totiž dokázali bruslaře zdolat vcelku hladce 4:1 a k vytouženému úspěchu už jim schází udělat poslední krok. Rozhodnutí může padnout už v neděli na boleslavském ledě, kde je úvodní buly naplánováno na 17 hodin. Najdou Středočeši recept na brankáře Štěpána Lukeše, který v první bitvě zneškodnil 42 jejich střeleckých pokusů, a vydřou rozhodující bitvu?

Chomutov sice vstupoval do finálového souboje v roli mírného favorita, zároveň si ale moc dobře uvědomoval síly Mladé Boleslavi, která v letošním play off získala všechna venkovní utkání. Dvakrát si vyšlápla na silnou Plzeň a dvakrát pak na vysoce favorizované Vítkovice. Tentokrát ale její snaha k vítězství nevedla. Po opatrném začátku nastartoval Piráty střelec David Kaše, který se prosadil z dorážky po necelých deseti minutách hry.

Pátá trefa ve vyřazovacích bojích v podání chomutovského šikuly ale domácí neuklidnila a za pouhé tři minuty bylo po dobře umístěné trefě Jana Sonnka srovnáno. Ani hostům však radost příliš dlouho nevydržela. Spokojeněji poprvé odcházeli do kabin chomutovští junioři díky Petru Macháčkovi, jenž v play off slavil první gól. A nutno říct, že pro další vývoj velice důležitý. Nakonec byl i vítězný. Boleslavští totiž ztroskotávali na Lukešovi.

"Je to smutné. Na kostce bylo jasně vidět, že puk přešel brankovou čáru."

Chomutovský mladík byl hlavní postavou zápasu, předvedl několik dost těžkých zákroků a ocitl se pod sprškou 43 střeleckých pokusů soupeře, který byl ve druhém dějství podstatně aktivnější. Jednou se už bruslaři z branky radovali, jenže předčasně. Hlavní rozhodčí se po poradě s brankovým kolegou rozhodli pokus, který poskakoval na brankové čáře, neuznat. "Slyšel jsem dvakrát cinknout tyč," hlásí Štěpán Lukeš na klubovém webu.

Naopak Mladá Boleslav se po sporné situaci dost zlobila na zkušené hlavní arbitry Martina Fraňa a Petra Lacinu, který mimochodem soudcoval už jejich druhou semifinálovou bitvu s Vítkovicemi. "Je to smutné, ale rozhodčí má vždycky pravdu. Bohužel s tím nemůžeme nic dělat. Na kostce bylo sice jasně vidět, že puk přešel brankovou čáru, ovšem protistrana to vyvracela. A rozhodčí se přiklonili k jejich variantě," štve Zdeňka Borovce.

To byl pravděpodobně zlomový moment utkání. Zanedlouho totiž naopak udeřil Chomutov, který si už po tvrdém pokusu kanonýra Martina Šťovíčka vedení 3:1 zkušeně hlídal. "To byl rozhodující moment utkání, protože jsme přežili tlak soupeře a následně mu odskočili," říká Lukeš. Ten měl i v závěrečném dějství hodně práce. Boleslav nadále tlačila, ale něco tomu zkrátka chybělo. "Myslel jsem, že se budou víc tlačit do branky," přiznává.

Místo zdramatizování zápasu ale nakonec přišel čtvrtý úder Pirátů, který definitivně rozhodl o jejich vítězství 4:1. Patrik Huňady tečoval za bezmocného Růžičku střílenou přihrávku od modré a bylo hotovo. To se ale nedá říct o celé sérii. Chomutov k obhajobě titulu potřebuje udělat poslední krok, který ale bývá nejtěžší. "Pojedeme to ukončit. Ale i soupeř bude chtít vyhrát, protože je ve finále poprvé," ví Štěpán Lukeš před druhým duelem.

Výsledek prvního finálového utkání DHL extraligy juniorů:

PIRÁTI CHOMUTOV – BK MLADÁ BOLESLAV 4:1 (2:1, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 10. D. Kaše (Huňady), 17. P. Macháček (Dubeň), 34. Šťovíček (Chrpa), 45. Huňady (Hierman) – 13. Sonnek (Bernad, Kotala).
Rozhodčí: Fraňo, Lacina – Charvát, Svoboda.
Vyloučení: 4:2.
Využití: 0:1.
Střely na branku: 33:43.
Diváci: 1000.
Piráti Chomutov: Lukeš – Meliško, Ringler, Hierman, Cestr, Dubeň, Szathmáry, Černý, Drobný – Wágner, Šťovíček, A. Macháček, D. Kaše, Jirušek, Veselý, Kellerstein, Huňady, P. Macháček, Strunz, Chrpa.
BK Mladá Boleslav: Růžička – Mašek, Tůma, Čermák, Kurka, Hes, Bernad, Červinský – Průšek, Němec, Kotala, Pätoprstý, Podsedníček, Brzák, Borovec, Pořízek, Volf, Ďurač, Sedmík, Sonnek.

Další program finále play off DHL ELJ

Neděle 29. března – 2. zápas:

17:00 BK Mladá Boleslav – Piráti Chomutov

Úterý 31. března – případný 3. zápas:

13:00 Piráti Chomutov – BK Mladá Boleslav

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz