Bartošák po triumfu v AHL dál slaví: Nikdy jsem neprožil nic krásnějšího!

17. června 2015, 11:50

Adam Bagar

Prestižní Calder Cup za vítězství v nižší zámořské AHL ovládlo už 26 českých hokejistů! Vloni se z triumfu radovali útočníci Radek Faksa s Matějem Stránským a letos se na seznam dostal mladý brankář Patrik Bartošák, který v uplynulém ročníku zaujal nejen chyceným nájezdem, o němž nevěděl, ale především výbornými výkony ve finálové sérii s Uticou. A teď si zaslouženě užívá bouřlivé oslavy, které stále nekončí. "Je to úžasný pocit," hlásí v rozhovoru pro hokej.cz.

Jeho Manchester Monarchs vystoupal na hokejový trůn právem, když po základní části dominoval i ve vyřazovacích bojích a ve finále dovolil Utice získat jediný duel. I díky skvělému Patriku Bartošákovi, který se po dlouhém vysedávání na střídačce dostal v play off do hry právě až během finále, konkrétně ve třetím souboji poté, co se zranila jednička Jean-Francois Bérubé.

"Byl to super pocit pomoci týmu a být užitečný při rozhodujících chvílích sezony."

"Ani jsem v to nedoufal, že se do branky podívám, ale nebál jsem se toho. Člověk si samozřejmě nepřeje, aby se jeho parťák zranil, byl jsem však rád, že jsem se do branky dostal," přiznává dvaadvacetiletý brankář, jenž na sobě po celé play off dál tvrdě pracoval. "Makal jsem, abych byl připraven na to, kdyby se náhodou naskytla šance. A nakonec se to vyplatilo," těší ho.

Moc si to užíváme a slavíme, tohle se jen tak někomu nepovede

Naskočit do rozjeté finálové série ale pro něj asi nebylo jednoduché. "Neřekl bych, že to bylo těžké, spíše motivující. Byl to super pocit pomoci týmu a být užitečný při rozhodujících chvílích sezony," prozrazuje Patrik Bartošák, jenž v rozhodující páté bitvě doslova zavřel branku a mohl pak zaslouženě slavit. "Nikdy jsem neprožil nic krásnějšího, je to nádherný pocit," přiznává.

Poprvé v kariéře se jeho týmu podařilo vyhrát soutěž. "Moc si to užívám a slavím," culí se dobře naladěný kopřivnický rodák. A jak se zdá, oslavy jen tak neutichnou. "Stále pokračují a ještě chvíli pokračovat budou. Moc si to všichni užíváme, vždyť tohle se jen tak někomu nepovede." Jeho ohromnou radost sledovala také rodina. "Je tady se mnou brácha a strýc," potvrzuje.

NHL je samozřejmě mým snem, ale vím, že mě čeká dlouhá cesta

"Přijeli už po druhém kole play off. Sledovali naše zápasy a fandili nám z hlediště, takže určitá podpora tam byla," líčí Bartošák, jemuž po finále gratuloval další strýc Radek Bonk. "Držel mi palce a sledoval to online, pak mi hned psal." A mohutnou podporu Bartošák cítil i z řad vlastních fanoušků. "Lidé se tady sice více zajímají o fotbal a baseball, ale náš úspěch je tu znát."

Patrik Bartošák se stal po Hniličkovi, Pavelcovi, Neuvirthovi či Mrázkovi už pátým českým gólmanem, který zámořskou AHL ovládl. A rád by jistě pokračoval v jejich stopách. "NHL je samozřejmě mým snem a chci se tam jednou dostat, ale vím, že mě čeká ještě dlouhá cesta. Musím se teď soustředit hlavně na to, abych se dobře připravil na sezonu 2015-16," uvědomuje si.

Už jsem se trošku upravil, ať vypadám slušně a ne jako Krakonoš

A co ho čeká v následujících dnech a týdnech? "Do Česka se vracím přibližně za čtrnáct dní. Teď pojedeme přes Ameriku do Kalifornie, kde si dáme krátkou pauzu s bráchou a strýcem. Potom mě čeká doma tvrdý dril na suchu. Nedívám se příliš dopředu. Vím, že k úspěchu vedou maličké krůčky," hlásí Bartošák, který plánuje i dovolenou. "Nemůžu sedět doma celé léto."

Když odcházel v osmnácti letech do zámoří, byl z něj ještě klouček, ale nyní už je to pořádně zarostlý muž. I díky play off a s ním spojeným zákazem holení. "Já už jsem se trošku upravil, ať vypadám slušně a ne jako Krakonoš, ale všechno dávat dolů nebudu a nějakou dobu si to nechám. Prý je to teď v módě," směje se talent Patrik Bartošák na závěr svého povídání o fantastické sezoně.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz