Bartošák si psychicky odpočinul a znovu deptal brněnské kanonýry

Foto: Facebook HC Vítkovice Ridera

23. listopadu 2016, 13:29

Adam Bagar

Po třech zápasech se do vítkovického brankoviště vrátil Patrik Bartošák, který se už podruhé v sezoně stal hlavním katem Komety. Hvězdami našlapaný brněnský soubor na něj našel recept až po dlouhých 121 minutách a 23 sekundách, porážku 1:2 však neodvrátil. I kvůli 27 zákrokům skvělého ostravského gólmana. "Ale neřekl bych, že to na Kometu nějak umím. Byl to týmový výkon," pokyvuje Bartošák.

Přestože Kometě ve Vítkovicích chyběl nejproduktivnější hráč soutěže Martin Erat, její útočná síla byla i tak obrovská. Vždyť už jen Marek Kvapil s Martinem Zaťovičem nastříleli dohromady 24 branek, skvělé výkony předvádějí také mladík Martin Nečas či další. "Mají hodně nadupaný útok. Chyběl jim sice Martin Erat, ale i bez něj jsou vepředu hrozně silní," pokyvuje Patrik Bartošák.

Ovšem jakmile přijde na řadu zápas s Vítkovicemi, střelecké kouzlo brněnského týmu je fuč. I kvůli mladému gólmanovi, který na Kometě pochytal všech 34 střel soupeře a teď k nim přidal dalších 27. Nestačil pouze na přesilovkovou trefu Michala Gulašiho, jenž jeho neprůstřelnost zastavil na 121 minutách. "Ale neřekl bych, že to na Kometu nějak umím," sděluje s úsměvem Bartošák.

Ten byl hodně blízko další nule, když ho favorit překonal až v 57. minutě. "Vyhráli jsme, máme tři body, takže mě to vůbec nemrzí. Samozřejmě by to bylo s nulou pěkné, ale jsem nadšený z toho, že se vyhrálo," přiznává Bartošák, který vysekl poklonu svým spoluhráčům. "Před všemi klobouk dolů! Zhostili se toho hodně dobře, zezadu to odehráli výborně a ubránili silný útok Komety."

Brňané však v Ostravě ukázali, že nejsou úplně v pohodě a na rozdíl od soupeře hráli zbytečně komplikovaně. Také Ondřej Němec si po zápase stěžoval na to, že málo střílejí a jen vymýšlejí další nahrávky. "Určitě s ním souhlasím. Hlavně v prvních dvou částech mi přišlo, že měli dost šancí vystřelit, ale stále hledali jiné řešení, což se jim možná vymstilo," má jasno třiadvacetiletý gólman.

Vítkovice nakonec slavily vítězství 2:1 díky dvěma brankám z prostředního dějství a srazily tak favorita už podruhé v sezoně. "Kluci se dokáží nahecovat a předvést co nejlepší výkon. Až na pár výjimek hrajeme výborný defenzivní hokej, který nám proti Kometě přinesl tři body. Je super, že dál stahujeme náskok první šestky," těší Bartošáka, jenž se do klece vrátil po čtyřech utkáních.

"Jakmile Danek dostal šanci, tak předváděl výborné výkony. Určitě si řekl taky o minuty navíc. Je super, že po tom, co delší dobu nechytal, odchytal super zápasy. Jsme rádi, že nás podržel a pomohl získat nějaké body," pokyvuje Bartošák, který si od zápasového kolotoče na chvíli odpočinul. "Byla to změna, není to jako chytat zápasy. Odpočinul jsem si hlavně psychicky," zakončuje.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz