Během sezony bych si finále ani nevysnil, rozplývá se Pavlát

Dominik Pavlát | Foto: Hynek Haruda, hcvl.cz

O postupu Pardubice do extraligového finále rozhodl už čtvrtý duel. Ale tentokrát to byla pořádná gólová divočina s několika nečekanými zvraty. Jeden z nich pomohl už po první třetině Dominiku Pavlátovi, který se v dresu Dynama poprvé představil v play off, když se ze nepříznivého stavu 1:3 podíval do brány a pomohl svému týmu zápas otočit do zdárného konce 6:5.

Jak se to vlastně celé seběhlo? Na rychlý litvínovský gól hosté sice odpověděli, ale poté to byl znovu Litvínov, který po gólech Davida Kašeho a Liama Kirka vedl po první třetině 3:1. A vypadalo, že poprvé v sérii dokonale zaskočil soupeře. A to byl právě také čas pro Dominika Pavláta, na nějž trenérský štáb ukázal.

„Bylo to těžké v hlavě, ale myslím si, že jsem to zvládl. Už od prvního vhazování, co jsem byl na ledě, jsem věřil, že otočíme a dotáhneme to do vítězného konce,“ měl jasno Pavlát.

Ve zbývajících čtyřiceti minutách pochytal bývalý brankář Škodovky dvacet střel a byl tak výrazným členem otočky a následných postupových oslav.

„Od té doby, co jsem přišel, tady na mě dýchla vítězná mentalita, týmovost, parta… Je to něco neskutečného, jak držíme při sobě. Tohle jsem nikdy nezažil.“

„Zní to krásně. Je to něco, co bych si třeba v prosinci ani nevysnil. Od té doby, co jsem přišel, tady na mě dýchla vítězná mentalita, týmovost, parta… Je to něco neskutečného, jak držíme při sobě. Tohle jsem nikdy nezažil. Každý se podporuje, je to skvělé,“ sypal ze sebe talentovaný gólman.

A jak vůbec na brankáře působí start v tak klíčové chvíli? „Na nervozitu nebyl ani čas. Jen jsem dostal pár instrukcí od trenéra brankářů. Říkal, ať si to užiju, ať se směju. A má pravdu, rozhodující semifinále se nechytá každý den,“ popisoval pocity 24letý brankář, který se před přesunem do Pardubic zdokonaloval necelé čtyři sezony v Plzni.

„Na nervozitu nebyl ani čas. Trenér brankářů říkal, ať si to užiju, ať se směju. A má pravdu, rozhodující semifinále se nechytá každý den.“

Důležité pro něj bylo, že byl zasypán těžkými zákroky hned od začátku a rychle se tak dostal do potřebné provozní teploty. „Na puk jsem si hned sáhl, i když mi v obou případech vypadl z lapačky. Potom mně to tam už ale celkem drželo. (úsměv) Všichni jsme rádi, že jsme to dotáhli do vítězného konce,“ zářil Pavlát.

Máme nejlepší fanoušky v celé lize

Po samotném konci propukla na ledě postupová euforie hostů, kteří se za početnou skupinou fanoušků dokonce ještě vraceli z kabin, aby jim ještě jednou poděkovali za podporu. „Máme prostě nejlepší fanoušky v celé lize, nemůžu říct ani nic jiného. (úsměv) Jsme ohromně šťastní, že nás v tak hojném počtu podporují. Těším se na finále, až zaplní celý barák, a půjdeme za vítězstvími,“ uzavřel rodák z Tábora děkovnou řeč k fanouškům.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz