Benjamínek Simon si chce MS užít: Nečekal jsem, že bych mohl hrát

Foto: Aleš Krecl, cslh.cz

1. května 2015, 11:01

Adam Bagar

Asi největším překvapením v nominaci českého kouče Vladimíra Růžičky je dvacetiletý mladík Dominik Simon, jenž si v posledních zápasech počínal jako ostřílený mazák a svým důrazem, rychlostí či tahem na branku přesvědčil o svých kvalitách nejen reprezentační trenéry, ale i české příznivce. Ačkoli teprve v listopadu prožil debut v dresu národního týmu, teď se už chystá na první duel domácího šampionátu! "Jsem moc šťastný, moc jsem s tím nepočítal," přiznává talentovaný hokejista plzeňské Škody.

Když se v březnu zapojil do přípravy národního týmu, asi nečekal, že v něm vydrží až do května. "Snažil jsem se na to vůbec nemyslet, abych se zbytečně nestresoval," přiznává Dominik Simon, který nakonec figuruje mezi dvanáctkou elitních útočníků. "Jsem šťastný, že tam jsem napsaný, protože jsem s tím úplně nepočítal. Teď už se mohu soustředit na první zápas se Švédskem," usmívá se spokojený mladík.

"Ne každému hokejistovi se v kariéře povede hrát doma na mistrovství světa."

Ne každému se poštěstí startovat na domácím šampionátu, i proto si ho chce Simon užít. "Musím se snažit nebýt pod tlakem a užívat si to. Musím přiznat, že mám velké štěstí, ne každému hokejistovi se v kariéře povede hrát doma na mistrovství světa, těším se hlavně na lidi," přiznává dvacetiletý hokejista, který se už těší na to, až všechno vypukne. "Přijde hodně lidí, fanoušci nás poženou a určitě budou s námi."

Duel se Švédy bude beznadějně vyprodán, čeští hokejisté tak budou hrát před takřka 17 tisícovkami příznivců. Takové fanouškové peklo dosud Simon jako hráč asi ještě nezažil. "Akorát z hlediště. Ale když jsme tady hrával za Spartu, tak taky chodilo hodně fanoušků. Byla skvělá kulisa," vzpomíná ještě na časy, kdy působil v holešovickém týmu. "Jsem rád, že jsem přestoupil. Neměnil bych," sděluje útočník Plzně.

MS jsem vždy sledoval. Ještě loni by mě nenapadlo, že bych tady mohl být

Ten ještě loni sledoval šampionát jako fanoušek. "Koukal jsem se každý rok a vždycky se na to těšil. Ještě loni by mě nenapadlo, že bych tady mohl být," líčí Dominik Simon. Tomu bylo v době, kdy se v Česku hrál poslední šampionát, pouhých devět let. "Už si zase tolik nepamatuju, co jsem tehdy dělal. Ale na nějakém zápase jsem určitě byl," vzpomíná muž, který bude mít mimo jiné na starost také sbírání kotoučů.

"To je už taková rutina. Mladých je nás tam více, tak si pomůžeme. I Hertlík bude sbírat," usmívá se Simon, jenž touží už v pátek proti Švédům po první výhře. "Budeme se snažit dát do toho všechno. Všichni mají velká očekávání a chceme uspět," prozrazuje Dominik Simon. Češi budou zároveň i hájit neporazitelnost v úvodních zápasech MS. "Snad v tom budeme pokračovat a sérii nepokazíme," přeje si Simon.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz