Berani hlásí další odchod! Produktivní Kanaďan míří do Německa

Foto: Libor Kožík, hokej.zlin.cz

22. února 2022, 15:53

Jan Šimek

Zlín eviduje další odchod. Dres Beranů již neoblékne Alexandre Mallet, jenž má prý namířeno do německé nejvyšší soutěže. Zlínský klub o tom informoval na svém webu.

Devětadvacetiletý hokejista rozehrál aktuální ročník v Kometě. Do Zlína přišel loni na konci listopadu výměnou za útočníka Adama Zbořila, který naopak zamířil do Brna.

Mallet za Zlín naskočil do 25 extraligových utkání, vstřelil tři góly a přidal devět asistencí.

„Chtěli bychom Alexandrovi poděkovat za služby ve Zlíně. Do týmu dobře zapadl a odvedl kvalitní služby. Věděli jsme o jeho dlouhodobé prioritě hrát německou soutěž,“ přiznává sportovní manažer Beranů Martin Kotásek.

„Když konkrétní nabídka pro něj i náš klub přišla již v této sezoně, rozhodli jsme se ji s ohledem na naši současnou situaci v tabulce akceptovat,“ pokračuje Kotásek pro oficiální web klubu.

„S Alexandrem bychom navíc s ohledem na výše uvedené nemohli nijak počítat při skladbě týmu na další sezonu,“ dodává sportovní manažer zlínského klubu.

Kanadský útočník se tak v Tipsport extralize loučí. V elitní tuzemské soutěži si vyzkoušel angažmá v Pardubicích, Kometě Brno, Vítkovicích a ve Zlíně. Jeho další kroky údajně povedou do německé nejvyšší soutěže.

Kam přesně? O tom v tuto chvíli není jasno, podle informací hokej.cz by se měl Alexandre Mallet upsat Wolfsburgu. Klub ovšem jeho příchod zatím oficiálně nepotvrdil.

Aktuální soupiska PSG Berani Zlín

Brankáři: Daniel Huf, Libor Kašík, Michal Kořének.

Obránci: Robert Černý, Jan Dluhoš, Jakub Ferenc, Daniel Gazda, Matyáš Hamrlík, Ondřej Němec, Martin Novotný, Jiří Suhrada, Tadeáš Talafa, Tomáš Žižka.

Útočníci: Lukáš Chludil, Šimon Frömel, Štěpán Fryšara, Darek Hejcman, Antonín Honejsek, Jiří Karafiát, Bedřich Köhler, Pavel Kubiš, Dominik Luža, Zdeněk Okál, Matěj Sebera, Pavel Sedláček, Jan Svoboda, Lukáš Vopelka, Radek Veselý, Patriks Zabusovs, Vladimir Michasjonok, Valentin Claireaux, Pavel Makarenko.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz