Blíží se další odchod do KHL, třineckého Rotha chce Novosibirsk

Foto: hcocelari.cz

Mistrovství světa je v plném proudu, pohyb na hráčské burze nicméně neutichá. V uplynulých dnech došlo na první odchody českých hokejistů do ruské Kontinentální ligy, brzy by měl následovat další. Podle informací serveru sports.ru je žhavým zbožím Vladimír Roth, o třineckého obránce se zajímá Sibir Novosibirsk.

Tenhle ruský klub má za sebou jednu z nejlepších sezon historie. Sibir prošel do semifinále Gagarinova poháru, v základní části nasbíral nejvíc bodů za dobu, co hraje ruskou elitní soutěž. Úspěch ovšem přinesl zvýšený zájem o opory, v klubu už skončil švédský bek Hersley, rozloučí se patrně útočník Kugryšev. A další.

Je logické, že v Novosibirsku pátrají po vhodných posilách. Jedním z vytipovaných noviců je Vladimír Roth. "Jednání probíhají, je pravda, že Sibir projevil o Vláďu zájem. Zatím nelze nic konkrétně komentovat. Rozhovory pokračují," řekl hokej.cz zástupce hráče Pavel Maršoun.

Roth dosud oblékal dres Třince, jemuž pomohl k postupu do finále extraligového play off. Odchovanec ústeckého hokeje měl výborné statistiky, ačkoli Rotha také trápily zdravotní potíže, za 34 duelů základní části stihl devět branek a výtečných 24 asistencí, což v průměru činí víc než bod na zápas.

O přesunu bývalého slávisty a také zadáka s reprezentačními zkušenostmi do ruské KHL se mluví v zákulisí delší dobu. Původně se zdálo, že by Roth mohl odejít do Omsku, kde už mají uzavřené kontrakty Dominik Furch a Michal Kempný. Podle posledních informací ale bude všechno jinak.

Server sports.ru uvádí, že se český bek přestěhuje do Novosibirsku, smlouva by měla být prý podepsána v nejbližší době. Pokud se tak stane, Roth v Sibiru doplní dalšího českého vyslance Alexandra Saláka, v nedávné době za ruský tým nastupoval také jiný třinecký obránce Josef Hrabal.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz