Blíží se konec legendy? Stümpel si dal v Nitře pohov, možná definitivní

Foto: hokej.sk

8. února 2016, 12:20

Václav Jáchim

V letošní slovenské extralize sehrál 40 utkání, v nichž vstřelil dvě branky a přidal 17 nahrávek, teď je ale s velkým otazníkem, jestli Jozef Stümpel bilanci rozmnoží. Zkušený slovenský útočník si dal totiž pohov, přerušil působení v Nitře a podle slovenských médií není vyloučené, že ohlásí definitivní odchod ze scény. "Jozef se necítil ve své kůži, domluvili jsme se tedy, že si odpočine," uvedl pro klubové stránky ředitel Miroslav Kováčik.

Výhled do budoucna není zřejmý. Možná Stümpel přemýšlí o angažmá jinde, ovšem těsně před koncem přestupního termínu ve většině evropských lig se tahle varianta nezdá pravděpodobná. Někdejší útočník Bostonu, Los Angeles či Floridy měl loni v létě nabídku z Vítkovic, nicméně k dohodě nakonec nedošlo a mistr světa 2002 dál oblékal dres Nitry.

V klubu, kde počátkem 90. let nakoukl společně s letitým spoluhráčem a parťákem Žigmundem Pálffym do federální ligy, plánoval Stümpel uzavřít bohatou kariéru. Teď možná ta chvíle nastala. "S Jožkou jsme se bavili počátkem minulého týdne. Řekl nám, že si vezme čas na rozmyšlení. A oznámí nám své rozhodnutí o jeho dalších krocích," uvedl Miroslav Kováčik.

Ačkoli slovenskou nejvyšší soutěž stále hrají Bartečko, Suchý, v činné službě je třeba i Róbert Petrovický, řada tamních hokejových legend už elitní kluziště opustila. Žigmund Pálffy se ve Skalici věnuje mládeži a je také manažerem slovenské olympijské reprezentace. Miroslav Šatan bude skládat Tým Evropy pro Světový pohár a hokej už také aktivně nehraje. Stümpel podle všeho silně zvažuje další uplatnění, letošní sezona může a patrně bude v jeho úžasné kariéře poslední.

V Nitře s touto možností počítají. "Pokud se Stümpel rozhodne pokračovat, budeme rádi. Když ne, jsme připraveni uspořádat mu rozlučku na úrovni, jakou si hokejista jeho kvalit zaslouží. Protože Jožko je bezpochyby nejlepším odchovancem v celé historii nitranského hokeje," upozornil Kováčik. Kdyby Stümpel projevil zájem a chuť, klub by ho uvítal v některé jiné pozici. "Samozřejmě mu nabídneme několik alternativ dalšího působení v našich strukturách. Ale jestliže se rozhodne od nás odejít a pokračovat s hokejem jinde, budeme to respektovat," dodal Kováčik.

Připomeňme, že třiačtyřicetiletý rodák z Nitry válel 16 sezon NHL. Celkem ve slavné lize sehrál 957 utkání, vstřelil 196 branek a přidal 481 asistenci. Na začátku velké kariéry nastupoval za německý Kolín nad Rýnem, během výluky NHL v sezoně 2004-05 hrál Stümpel v pražské Slavii. Později okusil ruskou KHL v kazašské Astaně, běloruském Minsku nebo ve Spartaku Moskva. S reprezentací Slovenska absolvoval tři olympiády, osm mistrovství světa a dva Světové poháry.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz