Boleslav hlásí útočnou posilu z AHL, na česká kluziště se vrací Jiří Fronk

Foto: tulsaoilers.com

18. listopadu 2016, 14:48

Adam Bagar

Po Romanu Willovi, Richardu Nejezchlebovi, Dominiku Uherovi či Richardu Nedomlelovi se z AHL vrací domů další český hokejista, útočník Jiří Fronk se do konce probíhajícího ročníku upsal Mladé Boleslavi a poprvé se fanouškům představí hned v pátečním střetnutí na pardubické půdě. Klub o jeho příchodu informoval na svém webu.

Kádr Mladé Boleslavi prošel v létě řadou změn a tamní hokejisté v nové sezoně těžko hledají pohodu a formu z uplynulého ročníku, v němž se probojovali mezi kvarteto nejlepších. Výběr trenérů Výborného a Jelínka sice figuruje na sedmé příčce tabulky, ale herně to není zdaleka ono, což ideálně dokumentovalo jejich poslední domácí vystoupení s Karlovými Vary.

Po něm už se do svých svěřenců ostře pustil hlavní kouč František Výborný. "Někteří si myslí, jací jsou velcí hráči. Až slezou z vršku a začnou hrát srdcem, a až budou hrdí, že mohou být v Mladé Boleslavi, tak se to možná zase zvedne," zlobil se po překvapivé prohře 1:4. "Nějakou změnu bych uvítal. Výměnu, příchod, nebo odchod. Jsem jednoznačně pro!" doplnil.

"Nějakou změnu bych uvítal. Výměnu, příchod, nebo odchod. Jsem jednoznačně pro!"

Jeho slova byla vyslyšena. Bruslaři krátce před páteční partii v Pardubicích ohlásili přírůstek do kádru, smlouvu do konce aktuální sezony 2016-17 s nimi podepsal dvaadvacetiletý útočník Jiří Fronk, který se na česká kluziště vrací po víc než dvouletém působení v zámořských soutěžích. Rodák z Loun si postupně vyzkoušel USHL, ECHL i druhou nejvyšší AHL.

Na farmě Winnipegu sehrál celkem 34 zápasů, v nichž nasbíral osm bodů za šest branek a dvě nahrávky. Mládežnická léta jinak Fronk strávil v Chomutově, kde se v sezoně 2012-13 dočkal také extraligové premiéry. Teď se téměř po čtyřech letech mezi tuzemskou elitu vrací, jeho příznivci ho mohou poprvé po návratu ze zámoří vidět už v pátek na ledě Dynama.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz