Bulík definitivně končí v Mountfieldu a míří na Slovensko. Má posílit Trenčín

Foto: Stanislav Souček, mountfieldhk.cz

14. listopadu 2016, 12:26

Václav Jáchim

Zvláštní příběh plný zvratů a změn, to bylo letošní spojení Tomáše Bulíka s Mountfieldem. Slovenský útočník začal sezonu v Hradci Králové, ovšem počátkem října odmítl odejít do Litoměřic, s nimiž extraligový klub spolupracuje, a zdálo se, že někdejší slovenský reprezentant ve východočeském klubu skončil. Zhruba po deseti dnech byl Bulík zpátky s tím, že se unáhlil, teď se loučí znovu. Tentokrát už definitivně.

"Tomáš nás sám požádal o možnost ukončení smlouvy především z důvodu návratu za rodinou na Slovensko," řekl generální manažer hradeckého klubu Aleš Kmoníček pro stránky Mountfieldu. Působení účastníka mistrovství světa 2010 v hradecké organizaci je tedy minulostí, další návrat hráče se už konat nebude. Podle Aleše Kmoníčka se Bulík rozhodl k loučení z rodinných důvodů, jeho další sportovní kroky mají mířit do Dukly Trenčín, za niž už hrál v úvodu ročníku 2012-13.

Zatímco počátkem října byl rozchod útočníka s klubem poněkud netradiční, Bulík nechtěl nastoupit za litoměřický Stadion ve WSM Lize, tentokrát jde o vzájemnou domluvu obou stran. "Jeho důvody chápu, proto jsme se bez problémů dohodli a k dnešnímu dni ukončili hráčskou smlouvu. Rád bych Tomášovi poděkoval za jeho působení v našem klubu a přeji mu hodně úspěchů v novém působišti,“ vzkázal Kmoníček.

Bulík do Hradce Králové přišel během loňské sezony. Tu startoval v Žilině, pak přešel do Karlových Varů, odkud se stěhoval do východočeského týmu. Slovenský bruslař a někdejší hokejista Liberce zůstal i pro další ročník, jenže ten mu nikterak mimořádně nevycházel. Bulík sehrál za Mountfield 14 utkání, vstřelil jeden gól a přidal jednu asistenci. Po návratu ze Slovenska stihl tři duely za Litoměřice, z nichž si odnesl kvalitní produktivitu za tři branky a dvě asistence.

Nyní je spojení hráče a hradeckého mužstva minulostí, nedávno v klubu skončil také Američan Ryan Potulny, který za 18 utkání nasbíral tři góly a pět nahrávek. Vedení klubu dalo agentovi hráče souhlas k tomu, aby pro útočníka s minulostí v NHL sháněl angažmá jinde. Východočeši jsou v extraligové tabulce aktuálně pátí, do jejich sestavy by se brzy měl vrátit lotyšský reprezentant Andris Džerinš, jenž byl poslední dobou na marodce.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz