Bulíř trefil další rekordy a rozstřílel rukavici. Euforie byla obrovská, líčí

Foto: Jiří Princ, hcbilitygri.cz

Michalu Bulířovi se v utkání s Pardubicemi dlouho nedařilo prosadit, a to i přestože si dokázal vytvořit velké množství šancí. Nakonec však přeci jen v sedmapadesáté minutě skóroval, když lehce tečoval Dernerovu ránu od modré čáry. A trefa to byla opravdu důležitá. Kromě vítězství navíc dopomohla Tygrům k vyrovnání dalších dvou milníků.

A rekordy to nejsou jen tak ledajaké. Vítězství v základní hrací době znamená vyrovnání klubového rekordu v celkovém počtu bodů během základní části (106)´. Liberečtí si navíc připsali už sedmatřicátou výhru v letošním ročníku, čímž se dotáhli na extraligové maximum, které v rámci české nejvyšší soutěže držely od ročníku 2002-03 právě Pardubice. Pokud bychom počítaly také doby federální ligy, stejný počet výher dokázala nasbírat ještě Jihlava.

"Byla by blbost říct, že tabulku nesledujeme."

Tygři byli v souboji s Dynamem aktivnějším týmem, ale dlouho se jim nedařilo přidat třetí, rozhodující branku. A tak hosté vyrovnali. Branislav Rapáč zůstal až trestuhodně nepokrytý před Schwarzem, kterého nadvakrát překonal. „Byl to velmi náročný zápas. Pardubice hrály velmi organizovaně a nedávaly nám dost volného prostoru na naši hru. Vyrovnaly na 2:2, ale my jsme nic nevzdali. Věděli jsme, že chceme tři body urvat vždy za jakéhokoliv stavu a za každou cenu. Právě to je podle mě důležitý článek k tomu, že získáváme body," věděla modro-bílá osmaosmdesátka.

V sedmapadesáté minutě už přišla chvíle Michala Bulíře. Paradoxně to na první pohled, na rozdíl od předchozích šancí šikovného forvarda, ani na branku nevypadalo. Jenže liberecký odchovanec dokázal chytře tečovat Dernerovu rychle letící střelu od modré čáry a hala propukla v jásot. „Párkrát jsem se dostal do gólových příležitostí, až jsem začínal být skoro nervózní, že mi tam branka nespadne. Nakonec jsem to prolomil a byl z toho zlomový gól na 3:2, to mě samozřejmě moc potěšilo," prozradil střelec rozhodující branky.

A svůj úspěch nemohl oslavit jinak než stylově. Po vzoru NHL vyhodil do vzduchu rukavici a hokejkou ji v pokleku rozstřílel. „Pořádně jsem nevěděl, co dělat, euforie byla obrovská," doplnil svá předchozí slova centr druhé formace Severočechů. Tygry vstřelená branka navíc nabudila a vzápětí oslavovali znovu. Svou druhou trefu v duelu přidal po krásné kombinaci první formace Michal Řepík.

Konečné vítězství 4:2 šelmy opět o krok přiblížilo k zisku Prezidentského poháru, Sparta totiž ovládla souboj s Plzní až v nastaveném čase. „Kdybych řekl, že tabulku nesledujeme, tak by to byla blbost. Každý to má v hlavě. Rozhodně chceme Prezidentský pohár získat. Nesmíme však na ledě ani na sekundu polevit a pořád se naplno soustředit," uzavřel rozhovor liberecký [player 11304 ""Bulda""].

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz