Cenný skalp pro Piráty. Výhru nad účastníkem KHL trefil Tomeček

Foto: Jan Pidrman, piratichomutov.cz

28. července 2017, 20:06

Václav Jáchim

Před rokem předvedli v přípravě parádní výkon proti Omsku, teď si hokejisté Chomutova vyšlápli na dalšího účastníka ruské KHL. Piráti na svém ledě zahájili šňůru přípravných duelů bitvou proti Avtomobilistu Jekatěrinburg, hosté si sice vybudovali dvoubrankový náskok, ale nakonec padli. Severočeši srovnali a v prodloužení vydřeli vítězství – klíčovou akci zakončil v 65. minutě Vojtěch Tomeček. Posila z Karlových Varů se v prvním klání za nový tým uvedla dvěma přesnými zásahy, tři body nasbíral Vladimír Růžička.

Na rozdíl od jiných extraligových klubů se Piráti při ladění formy na soutěžní období nevyhýbají mezinárodní konfrontaci, v srpnu si doma zahrají například také proti účastníkovi německé DEL z Bremerhavenu nebo  finskému Oulu. Úvodní duel s ruským Jekatěrinburgem přinesl parádní podívanou, spoustu krásných akcí i gólů.

Hokejisté Avtomobilistu tráví na severu Čech desetidenní kemp. V minulosti se u nás potili během soustředění v Českých Budějovicích nebo Plzni, tentokrát si po dřívějším vzoru Omsku vybrali Chomutov. Proti Pirátům začali hosté dobře. Svěřence někdejšího kouče ruské sborné Vladimíra Krikunova dostal do vedení ve 12. minutě kanadský útočník Paré, jenž zakončil parádní souhru krajanem Beckem a Garejevem.

Bojovníci trenéra Růžičky před víc než třemi tisícovkami diváků brzy odpověděli, nahrávku od zadního mantinelu zužitkoval v čase 15:15 jeden z noviců v týmu Vojtěch Tomeček. Svižný hokej pokračoval zajímavými akcemi na obou stranách, v 17. minutě proměnili hokejisté Jekatěrinburgu podruhé přesilovku - tentokrát skóroval obránce Jegoršev. Když se střelecky přidal v úvodu prostředního dějství slovinský šikula Tičar, měli blíž k úspěchu hosté.

Ovšem Piráti zabrali. Loni svedli výbornou bitvu s Omskem, výbornou partii hráli i tentokrát. Ve 24. minutě snížil při výhodě pěti proti třem Růžička, za dalších pět minut bylo vyrovnáno: další přeislovku využil tvrdou střelou od modré čáry obránce Valach. V brance ruského klubu chytal zkušený český reprezentant Jakub Kovář, na opačné straně předváděl zákroky neméně ostřílený Slovák Ján Laco. Čekání na klíčovou trefu trvalo až do páté minuty prodloužení, kdy klíčovou akcií zakončil Vojtěch Tomeček a domácím Pirátům zařídil cenný skalp účastníka Kontinentální ligy.

Na další přípravný zápas si Krušnohorci počkají do čtvrtka 3. srpna, kdy před svým publikem vyzvou Liberec. Hráči Jekatěrinburgu půjdou do akce hned v sobotu, na chomutovském ledě zakončí kemp soubojem s pardubickým Dynamu, které období přípravných klání zahájilo už minulý týden dvěma vítěznými utkáními se Slovanem Bratislava.

Výsledek přípravného utkání:

PIRÁTI CHOMUTOV – AVTOMBOBILIST JEKATĚRINBURG 4:3 po prodloužení (1:2, 2:1, 0:0 – 1:0)

Branky a nahrávky: 16. V. Tomeček (Růžička), 24. Růžička, 29. Valach (Růžička), 65. V. Tomeček (Grman) – 12. Paré (Beck, Garejev), 17. Jegoršev (Milovzorov, Kučerjavenko), 22. Tičar (Beck).
Vyloučení: 8:10.
Využití: 2:2.
Diváci: 3141.
Piráti Chomutov: Laco – Rašner, Flemming, Mrázek, Valach, Dlapa, Slovák, Kadeřávek, Grman – J. Havel, Huml, Tomica – V. Tomeček, Růžička ml., Sklenář – Koblasa, Rob, Hlava – Šťovíček, Lauko, Poletín. Trenéři: Růžička st., Martínek a Šťastný.
Avtomobilist Jekatěrinburg: Kovář – Ljamin, Trjamkin, Jegoršev, Bodrov, Vasilevskij, Čajkovský, Ščemerov, Mišarin – Tičar, Paré, Beck – Milovzorov, Kučerjavenko, Mingalejev – Michnov, Pestunov, Garejev – Pilipenko, Popov, Česalin. Trenéři: Krikunov, Zavaruchin, Mikulčik a Širgazjev.

Program utkání Pirátů před startem TELH:

03.08. 17:30 Piráti Chomutov – Bílí Tygři Liberec
11.08. 17:30 Piráti Chomutov – Fischtown Pinguins
15.08. 17:30 HC Škoda Plzeň – Piráti Chomutov
17.08. 17:30 Piráti Chomutov – HC Škoda Plzeň
18.08. 17:30 Piráti Chomutov – Kärpät Oulu
22.08. 17:30 HC VERVA Litvínov – Piráti Chomutov
24.08. 17:30 Piráti Chomutov – HC VERVA Litvínov
31.08. 17:30 Piráti Chomutov – HC Energie Karlovy Vary

Nejbližší utkání v přípravě na nový ročník TELH:

Sobota 29. července:
15:00 Jekatěrinburg – HC Dynamo Pardubice (Chomutov)

Úterý 1. srpna:
17:00 HC Vítkovice Ridera – HC AZ Havířov 2010
17:00 HC Olomouc – HC Dukla Jihlava
17:30 SK Horácká Slavia Třebíč – HC Kometa Brno
17:30 HC VERVA Litvínov – Hokej Ústí nad Labem

Středa 2. srpna:
18:00 HC Sparta Praha – Jižní Korea (Mountfield Cup, Praha)
18:00 HC Slovan Bratislava – Aukro Berani Zlín

Čtvrtek 3. srpna:
17:00 HC Olomouc – HC Oceláři Třinec
17:30 Piráti Chomutov – Bílí Tygři Liberec
17:30 HC Škoda Plzeň – BK Boleslav
18:00 HC Kometa Brno - HC Slovan Bratislava
18:00 HC Vítkovice Ridera – Orli Znojmo
18:00 Mountfield HK – HC Sparta Praha (Mountfield Cup)

Pátek 4. srpna:
14:00 HC Dynamo Pardubice – HC Sparta Praha (Mountfield Cup)
18:00 Mountfield HK – Jižní Korea (Mountfield Cup)

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz