Červenka o Smejkalově zranění i soudržnosti. S jakou půjde na Slováky?

Foto: Jan Beneš, Český hokej

Národní tým se pilně připravuje na páteční start světového šampionátu, v němž se naše barvy postaví Slovensku. Čtvrteční trénink české party poznamenalo krvavé zranění Jiřího Smejkala, účast rychlonohého forvarda na turnaji by však neměla být ohrožena.

„Když něco takového vidíte, je to samozřejmě nepříjemné. K hokeji to každopádně patří a občas se to stává. I mně se to už stalo několikrát, věřím, že bude v pohodě,“ říká na Smejkalovu adresu kapitán Roman Červenka.

Lídr národního týmu si zároveň přeje úspěšný start do šampionátu, cesta k němu vede přes vítězství nad bývalým federálním partnerem.

„Pořád si myslím, že jde o prestižní zápas, derby, ale pro nás je důležité, abychom turnaj dobře odstartovali. Na Slovensko se budeme připravovat jako na každého jiného soupeře. Soustředíme se hlavně sami na sebe,“ líčí kapitán.

„Krvavé zranění? Je to nepříjemné, ale občas se to stává."

„Nečeká nás nic jednoduchého, je začátek turnaje, všichni mají spoustu sil a jsou natěšení,“ popisuje nejproduktivnější hráč loňského světového šampionátu.

Zatímco loni nastupoval Červenka v útočné formaci s Davidem Pastrňákem a Davidem Krejčím, letos ho minimálně na začátku turnaje čeká spolupráce s Dominikem Kubalíkem a Filipem Chytilem. Právě tohle útočné komando by mělo být hlavní zbraní národního týmu.

„S klukama se o souhře hodně bavíme."

„S klukama se o souhře hodně bavíme, ale nemyslím si, že by to mělo být jen o nás. Máme čtyři vyrovnané lajny, a i když má každá trochu jiné úkoly, rozhodnout zápasy může každá z nich, což je naše velké plus,“ věří Červenka.

A v čem je další devíza letošního reprezentačního výběru? „Věřím, že bude v soudržnosti, že budeme hrát jeden za druhého,“ doufá kapitán.

Foto: Jan Beneš, Český hokej

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz