Červený o devítce Pirátům: Je super, když se všichni baví!

Foto: Stanislav Souček, mountfieldhk.cz

18. ledna 2017, 8:05

Martin Voltr

Takový výsledek čekal málokdo. A to v obou táborech. Hradec Králové i Chomutov měly poslední dobou vynikající formu, ovšem po úterní dohrávce už se to dá říct jen o jednom z nich. Mountfield před svými fanoušky zostudil soupeře debaklem 9:3! Čtyřmi asistencemi a plným rancem sebevědomých nápadů k tomu pomohl Rudolf Červený.

Šlo opravdu o hodně, vždyť Chomutov by v případě vítězství vystřídal svého soka na šesté příčce. Takhle se ale Mountfield se 65 body dotáhl na pátou Spartu. Oba navíc mají dva zápasy k dobru oproti Kometě (68) i třetímu Litvínovu (69). „Pro nás je jasný cíl šestka. Možná se můžeme porvat o vyšší místa, v tabulce je to vyrovnané,“ přemítá útočník Rudolf Červený po velkolepé kanonádě.

Čím to, že se vám vůbec takový výsledek povedl?
Řekli jsme si, že do zápasu vstoupíme dobře a aktivně. Že chceme hrát hodně u nich ve třetině a střílet to do brány. Hned z prvních střel se nám podařilo dát góly, a od toho se pak odvíjel celý zápas.

Byl to ten zápas, kdy prostě cítíte, že máte svůj den a spadne vám tam všechno?
Spíš až po těch pěti gólech, které jsme dali v první třetině. Ale i v šatně jsme si říkali, že musíme hrát pořád dobře do obrany. Pak už se nám to asi úplně nedařilo, Rybku (Patrika Rybára) jsme tolik nepodrželi, jinak by určitě vychytal čisté konto. Ale hlavní je, že jsme vyhráli.

Hradec doma září. Piráty zasypal devíti údery a dotáhl se na Spartu »

Říkali jste si po první třetině, že ještě není konec?
Dávali jsme si bacha. Je zrádné vést 5:0. Za chvíli to může být 5:1, pak vám tam spadne nějaký další gól, přesilovka... A už to člověk může mít v hlavě. Takže jsem rád, že jsme to zvládli.

Rozhodl spíš výkon vašeho týmu, nebo vám Chomutov dal tu šanci? V jeho zápasech letos padá hodně gólů.
Myslím, že rozhodly ty góly na začátku. Pak už jsme si to museli pohlídat. Jinak oni nás do poslední minuty osekávali, dohrávali souboje, nenechali nám to zadarmo. Ale když člověk prohrává o pět gólů, má v hlavě, že už to těžko otočí.

Naopak na vašich akcích bylo znát, že máte obrovské sebevědomí.
Myslím, že se hrálo každému výborně. Když už člověk takhle vede o hodně gólů, může si dovolit i situace, které si normálně nedovolí. Jsme rádi, že jsme mohli divákům ukázat plno gólů a hezkých akcí. Doufám, že vyhrajeme i další zápas.

Sám jste si připsal čtyři asistence, třeba krásnou zadovku na Richarda Jarůška před prázdnou bránu...
Když jsem jel pro puk, tak jsem viděl, že tam ještě pořád stojí. Tak jsem mu to poslal. On když tam stojí, většinou se nemýlí.

Potvrdili jste parádní formu, i když do ní nepasuje páteční porážka ve Zlíně. Byla to spíš výjimka?
Ve Zlíně skončila první třetina 1:1 a říkali jsme si, že musíme přidat. Ale zase nám tam padl gól a neotočili jsme to. Musíme se víc soustředit na venkovní zápasy, kde nemůžeme tolik útočit, a spíš hrát z obrany. Nejenom Zlín, každé mužstvo je doma daleko silnější do útoku a my potřebujeme víc myslet na obranu.

Zato doma máte osm vítězství v řadě, což je skvělá bilance.
Jak nás fanoušci ženou dopředu, tak se nám tady hraje výborně. Je to super, když můžeme dávat tolik gólů, všichni se baví a všichni jsou spokojení.

Napadá mě, že váš typický „Mountfield hokej“ z první nebo druhé sezony už je opravdu pryč...
Je pravda, že teď daleko víc útočíme. Od té doby se vyměnilo plno hráčů a hokej se taky vyvíjí, hrajeme jiné systémy. Teď nám to vyhovuje, snad v tom budeme pokračovat.

A baví vás takové výhry víc, než když jste vítězili třeba 2:1?
My si vážíme každé výhry stejně, je to za tři body jako každé jiné vítězství. Že se nám to teď podařilo takovým rozdílem, je super hlavně pro diváky. Ale každý je rád, když dá nějaké hezké góly nebo se mu povede krásná nahrávka do prázdné brány. To se nám povedlo a doufám, že v tom budeme pokračovat.

Byla pro vás výhra o to cennější, že jste hráli přímý souboj o šesté místo?
Samozřejmě je důležité, že jsme jim zase odskočili a máme nějaké zápasy k dobru. Těch budeme chtít taky využít. Pro nás je jasný cíl šestka a možná se můžeme porvat o vyšší místa, v tabulce je to vyrovnané. Uvidíme, jak to půjde.

Týmy před vámi jsou už velmi blízko. Koukáte nad sebe?
Většinou se snažíme koukat spíš dolů, abychom byli v šestce. Ale náš cíl je samozřejmě dostat se co nejvýš a mít co nejlepší pozici pro play off.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz