Cetkovský s Majeským mají stopku na dva zápasy, finalisté zaplatí

Ivan Majeský | Foto: hc-olomouc.cz

17. února 2015, 11:49

Adam Bagar

Disciplinární komise Tipsport extraligy se znovu rozhodně nenudila a ve zkráceném řízení se zabývala třemi podněty, po nichž rozdala několik trestů. Zastavenou činnost na dvě soutěžní utkání mají shodně pardubický útočník Jiří Cetkovský a olomoucký bek Ivan Majeský, vedení obou posledních finalistů pak zaplatí za nevhodné chování svých fanoušků. Zatímco Kometa po čtvrtém provinění v sezoně zaplatí dvacet tisíc, Zlín sáhne do kapsy pro pět tisíc.

Do konce utkání zbývalo pouhých pět minut a na světelné kostce svítilo skóre 7:1, když v brněnské aréně plály emoce. Pardubický útočník Jiří Cetkovský se mstil za předchozí zákrok na Karola Korima a poslal Tomáše Vondráčka ostře k ledu. To už během utkání neuniklo pozornosti hlavních rozhodčích Mikuly a Mrkvy, kteří hráče poslali předčasně do kabin s vyšším trestem za zásah do oblasti hlavy a krku.

Na zákrok Jiřího Cetkovského na Tomáše Vondráčka se podívejte zde

"Jiří Cetkovský krosčekoval protihráče do oblasti hlavy a krku holí drženou v obou rukách. Musel si být vědomý, že uvedeným způsobem může dojít k jeho zranění," říká šéf disciplinární komise Karel Holý, který zákrok bez kotouče vyhodnotil stejně jako rozhodčí jako zásah do oblasti hlavy a krku. Proto mu zastavil činnost na dvě soutěžní utkání, vzal přitom v potaz, že nebyl v posledních sezonách trestán.

Na základě vlastního zjištění se pak disciplinárka zabývala také zákrokem zadáka Olomouce Ivana Majeského na vítkovického Tomáše Pastora. "Zákrok byl vedený mimo zorný úhel protihráče, který tak měl minimální možnost se bránit. Za klíčové považujeme, že cíleně zvedl a natáhl ruku, aby ho zasáhl loktem do obličeje. Hráč ho atakoval v nízké nájezdové rychlosti a před zákrokem se neodrazil," hlásí.

Na zákrok Ivana Majeského na Tomáše Pastora se podívejte zde

Ani to však Majeskému nepomohlo a vyslechne si stejný rozsudek jako Cetkovský, to znamená zastavení činnosti na dvě soutěžní utkání, přičemž vzal v potaz zcela čistý rejstřík z uplynulých dvou sezon. Potrestáni byli dál také oba finalisté, shodně za chování svých fanoušků. Kometa, která se provinila už počtvrté v sezoně, musí zaplatit dvacet tisíc, PSG se provinilo podruhé a zaplatí o patnáct tisíc méně.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz