Čtvrtá výhra mistrů! Litvínov zlomil Espoo, v prodloužení rozhodl Hübl

Foto: hokej-litvinov.cz

Stoprocentní bilanci si nakonec ze základní skupiny Ligy mistrů neodnesli, přesto mohli i počtvrté slavit vítězství. Úřadující mistři Tipsport extraligy z Litvínova hostili odvetu s finským Espoo a když si oba soupeři v základní hrací době jednou vyměnili vedení, zápas za stavu 2:2 rozseklo až prodloužení. To ukončil hned po 21 sekundách Viktor Hübl. Verva v evropské soutěži stále nepoznala hořkost porážky a do play off jde z prvního místa skupiny F.

Pět dní před startem Tipsport extraligy nasadil Radim Rulík do hry kompletní sestavu, přestože na postavení obou týmů v tabulce se už nemohlo nic změnit. Na první gól se čekalo do 14. minuty, kdy Martynek v přesilovce ideálně našel hůl obránce Filipa Pavlíka, který zblízka prostřelil gólmana Kähkönena. O něco aktivnější Finové se těsně před odchodem do kabin také radovali, videorozhodčí ale Roobův gól neuznal. Vyrovnání tak přišlo až zkraje druhé třetiny, kdy rovněž v početní výhodě udeřil Somervuori.

Výkon Vervy šel ale paradoxně nahoru, poměr střel ve druhé třetině pro ni vyzněl jasným poměrem 12:5. Finský brankář si poradil se šancemi Písaříka či Gerháta a odolal i při gólovce Viktora Hübla. Rozdílovou trefu naopak zapsal ve 49. minutě Hirschovits.

Závěr ale patřil úřadujícím českým šampionům. Zadáci Litvínova dál museli svým spoluhráčům ukazovat, jak se skóruje – po třech minutách zařídil nerozhodný stav Jiří Gula. Domácí výběr podržel při nájezdu soupeře Janus, Severočeši zase měli sympatický tlak v závěru základní hrací doby. Možná i tím si vysloužili rozhodující trefu, která přišla pouhých 21 sekund po startu prodloužení. František Lukeš vyslal dopředu Viktora Hübla, který se protáhl mezi dvěma obránci a svému nádhernému průniku dal gólovou tečku.

Jen jeden z šesti zápasů posledního dne mohl zamíchat postupovými kartami. Francouzský Gap ale zdolal Eisbären Berlín "pouze" 3:1, což mu při bodové rovnosti nestačilo. Pořadí se měnilo ve skupině K, kterou opanoval švédský celek Luleå díky vítězství 3:0 na ledě Raumy.

Litvínov jako jediný z českých účastníků vyhrál svou skupinu a do play off půjde jako nasazený, ostatní čtyři extraligové kluby obsadily druhá místa. Losování prvního kola play off proběhne v úterý.

Nedělní utkání českého klubu v Lize mistrů

HC VERVA LITVÍNOV – ESPOO BLUES 3:2 po prodloužení (1:0, 0:1, 1:1 – 1:0)

Branky a nahrávky: 14. Pavlík (Martynek, Trávníček), 53. Gula (Pavelka), 61. Hübl (Lukeš, Chaloupka) – 24. Somervuori (Makkonen, Hirschovits), 49. Hirschovits (Korhonen, Kuukka).
Rozhodčí: Baluška (Slovensko), Pešina – Ondráček, Frodl (všichni ČR).
Vyloučení: 4:4.
Využití: 1:1.
Diváci: 2092.
HC VERVA Litvínov: Janus – Kubát, Chaloupka, Sklenička, Pavlík, Pavelka, Gula, Kokeš – Jánský, Hübl, Lukeš – Martynek, Hanzl, Trávníček – Jurčík, Gerhát, Hořava – Písařík, Piroš, Šrámek – Smolka. Trenér: Rulík.
Espoo Blues: Kähkönen – Kukkonen, Rantakari, Kuukka, Westermarck, Kaijomaa, Seppälä, V. Vainio, J. Vainio – Korhonen, Hirschovits, Somervuori – Talaja, Makkonen, Kantola – Saari, Liivik, Poukkula – Lahtinen, Tiivola, Rooba. Trenér: Aho.

Nedělní utkání dalších klubů v Lize mistrů

Tappara Tampere – EV Zug 3:1 (0:0, 2:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 24. Haapala (Järvinen, Aalto), 38. Dixon (Karjalainen, Kankaanperä), 58. Lajunen (Järvinen) – 34. Buergler (Sondell, Immonen).

Lukko Rauma – Luleå Hockey 0:3 (0:0, 0:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 37. Rajala (Sandström, Micflikier), 37. Cehlárik (Hedman, Oskarsson), 56. Harju.

EHC Red Bull Mnichov – KAC Klagenfurt 6:1 (2:0, 2:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 15. Christensen, 17. Aucoin, 33. Eder (Ramoser, Herpich), 40. Wolf (Jaffray, Kahun), 51. Aucoin (Sparre, Pinizzotto), 60. Kahun (Kettemer, Maurer) – 21. Setzinger (Poeck).

EHC Liwest Black Wings Linz – Düsseldorfer EG 5:3 (0:1, 2:2, 3:0)
Branky a nahrávky: 22. Latendresse (DaSilva), 38. Hisey, 50. Ulmer (McLean, Kozek), 51. Altmann (McLean, Ulmer), 56. Kozek (McLean, Piche) – 5. Dmitrijev (Rönnberg), 26. Daschner (Olimb, Milley), 29. Lewandowski (Dmitrijev).

Rapaces de Gap – Eisbären Berlin 3:1 (2:0, 0:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 11. Carter (Miettinen, Goličić), 13. Carter (Goličić, Bernier), 55. Miettinen (Langlais, Rech) – 32. Müller (Olver, Gervais)

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz