Čtvrtfinále CHL: Pozdní góly a dvě remízy. Rozhodne se za týden

Foto: blues.fi

Čtyři finské, tři švédské a jeden švýcarský klub. Takové je letošní složení čtvrtfinále play off Ligy mistrů, které v první prosincový den odstartovalo úvodními zápasy. A o jménech postupujících toho napověděly hodně málo. Dva ze čtyř zápasů totiž skončily remízou, Lulea porazila Frölundu o gól a pouze Espoo si do odvety s Oulu přenese jakž takž slušný dvougólový náskok.

Hlavním hrdinou Espoo byl brankář Kaapo Kähkönen. Favorizovaní hokejisté Kärpätu Oulu svého soupeře přehráli, ale na domácího brankáře nevyzráli z 28 střel a prohráli 0:2. Druhý vzájemný souboj finských účastníků už vítěze nenabídl, přestože Rauma dlouho sahala v Turku po vítězství. Vedla 3:1, TPS ale v čase 57:17 snížilo a Tomi Kallio dvacet sekund před koncem svým druhým gólem rozhodl o remíze 3:3.

Nerozhodným výsledkem dopadlo i první utkání v Davosu, který jako jediný narušil severskou nadvládu mezi nejlepšími osmi celky. Už v úvodní polovině zápasu se Skellefteou se zrodil konečný stav 1:1. Duel dvou zbývajících švédských týmů ovládla Lulea, která nad Frölundou dvakrát vedla, ale dvakrát svůj náskok ztratila. Až třetí gól soupeře zlomil, necelé tři minuty před koncem přisoudil obhájci evropské trofeje vítězství 3:2 Christopher Mastomäki. Odvetné zápasy se hrají za týden, v úterý 8. prosince.

Výsledky 1. zápasů čtvrtfinále Ligy mistrů

TPS TURKU – LUKKO RAUMA 3:3 (1:2, 0:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 7. Kallio (Perrin), 58. Perrin (Kallio, Spina), 60. Kallio (Perrin, Pikkarainen) – 10. Nurmi (Lähteenmäki), 14. Lahti (Asplund), 43. Piitulainen.

ESPOO BLUES – KÄRPÄT OULU 2:0 (1:0, 0:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 9. Makkonen (Korhonen, Poukkula), 50. Sailio (Vaakanainen).

HC DAVOS – SKELLEFTEA AIK 1:1 (1:0, 0:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 17. Aeschlimann (D. Wieser, Setoguchi) – 24. Calof (Broadhurst, Forssell).

LULEA HOCKEY – FRÖLUNDA INDIANS 3:2 (1:0, 1:2, 1:0)

Branky a nahrávky: 6. Fabricius (Melart, Mastomäki), 34. Ekarv (Oskarsson, Melart), 58. Mastomäki (Harju, Sigalet) – 23. Lundqvist (Rosseli-Olsen, Lasch), 39. Larsson (Lundqvist, Rosseli-Olsen).

Další program play off Ligy mistrů

8. prosince 2015 – čtvrtfinálové odvety
12. a 19. ledna 2016 – semifinálová utkání
9. února 2016 – finále

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz