Čtyři univerzity, čtyři kotle. Praha už pošesté ožije Hokejovou bitvou

Foto: Facebook, Hokejová bitva 2016

27. října 2016, 11:54

Adam Bagar

Velký hokejový svátek pro příznivce univerzitního hokeje je zase tady! Pražská Tipsport aréna bude už pošesté za sebou hostit Hokejovou bitvu čtyř největších univerzit v metropoli, Českou zemědělskou univerzitu, České vysoké učení technické, Vysokou školu ekonomickou a hlavně Univerzitu Karlovu, která ovládla čtyři z pěti dosavadních ročníků a také letos bude patřit asi k největším aspirantům na zlato. Akce je na programu ve čtvrtek 27. října od 17:45.

Po uplynulém ročníku mohli být organizátoři maximálně spokojeni. Do holešovického stánku dorazilo takřka pět tisíc diváků, kteří viděli velmi zajímavou podívanou, okořeněnou emocemi a pěstními výměnami názorů. „Je to specifické v tom, že jde o studentskou akci, to je pokaždé výborné. Zažil jsem vyprodané arény, ale tohle má úplně jinou atmosféru. Všichni se známe a je to takové domácké. Prostě paráda,“ liboval si loni ostřílený zadák Filip Švaříček.

"Zažil jsem vyprodané arény, ale tohle má úplně jinou atmosféru. Všichni se známe a je to takové domácké."

Bývalý hokejista Sparty, Prostějova a současný hráč druholigové Kobry měl rozhodně důvod k radosti. Jeho Karlova univerzita totiž loni na konci října potvrdila svou velkou nadvládu, ve finále zdolala České vysoké učení technické a radovala se už počtvrté z dosavadních pěti akcí. Pouze před třemi lety poznala Hokejová bitva jiného vítěze, Českou zemědělskou univerzitu. České vysoké učení technické a Vysoká škola ekonomická tak na triumf dál čekají.

Dočkají se letos? Nechme se překvapit. Každopádně překvapením nebude hrací model, který zůstává stejný jako v předchozím ročníku. „V loňském roce jsme na žádost fanoušků upravili u všech zápasů hrací dobu na dvakrát patnáct minut a ukázalo se to být jako krok správným směrem. Z naší strany tak nebylo potřeba cokoli měnit,“ prozradil jeden z organizátorů Lukáš Dejl. Ovšem to rozhodně neznamená, že by se měli fanoušci v Holešovicích nudit.

Hokejová bitva je také o zábavě. A o tu bude dobře postaráno. Zpestřovat ji budou jako vždy čtyři zkušení moderátoři, ale třeba také oblíbený „bečkocurling“ na ledě, zábavné animace na kostce nad ledem, soutěž v rychlosti střelby nebo speciální hokejové rekvizity ve Smileboxu. Chybět nebudou ani týmové fanouškovské zóny na ochozech, půvabné cheerleaders a kdo ani po dění na ledě nebude mít dost, může se bavit dál na afterpárty v prostorách haly.

Parádní atmosféru Hokejové bitvy si můžete užívat už od 17:45, kdy je na programu úvodní semifinálové utkání mezi ČZU a VŠE, druhou semifinálovou dvojici pak tvoří loňští finalisté, od 19:15 se budou o finále rvát ČVUT a UK. Souboj o třetí místo následně vypukne ve 20:50, velké finále je na programu od 22:20. Kdo letos získá Pohár primátora hlavního města Praha? To se dozvíme ve čtvrtek 27. října ve večerních hodinách, více o akci najdete zde.

Program 6. ročníku Hokejové bitvy univerzit

17:45 ČZU – VŠE (1. semifinále)
19:15 UK – ČVUT (2. semifinále)
20:50 Zápas o 3. místo
22:20 Finále

„Užijte si hokejové MS s Tipsportem! Stačí jen začít, získat 500 Kč zdarma a hrát soutěže o ceny za 33 milionů!“

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz