David Kaše (Piráti Chomutov)

Foto: piratichomutov.cz

7. července 2014, 12:21

Václav Jáchim

Výborně bruslí, skvěle čte hru. Umí dát gól i vymyslet kombinaci. Na severu Čech roste další velký talent, o němž brzy uslyšíme ještě víc. David Kaše zazářil na jarním MS osmnáctek, kde jako o rok mladší talent střílel důležité branky a měl velký podíl na zisku senzačních stříbrných medailí. Jeho starší bratr Ondřej už prošel draftem NHL, vybral si ho Anaheim, David na podobnou metu zatím čeká. V Chomutově jde výkonnostně stále nahoru, v čemž mu od malička pomáhá i tatínek Robert. Ačkoli je nejmladšímu členovi rodinného klanu teprve sedmnáct let, už toho stihl dost. A další výzvy má před sebou.

1) Hokejové začátky? "Asi ve třech letech, pod dohledem táty. Sám hokej hrával, dneska je trenérem. Ke sportu přivedl i bráchu Ondru."

2) Oblíbení trenéři? "Každý z nich mi něčím pomohl, nechci na někoho zapomenout."

3) Nejhezčí hokejové zážitky? "Určitě letošní mistrovství světa osmnáctiletých. Bylo to pro všechny velké překvapení, nikdo asi moc nečekal, že dojdeme až do finále."

4) Co vás nejvíc zarmoutilo? "Fakt nevím. Vážnější zranění jsem neměl, což musím zaklepat. Žádnou nepříjemnost si nevybavuju."

5) Čeho se nejvíc bojíte? "Právě zdravotních problémů, jinak ničeho."

6) Co vás dokáže naštvat? "Když prohráváme a nedaří se. To jsem hodně naštvaný. Ale jinak? V soukromí bývám kliďas, rozčiluju se málokdy."

7) Sledujete politiku? "Ne, vůbec."

8) Oblíbení herci, herečky? "Líbí se mi spíš komedie - a je jedno, jestli cizí nebo české. Pokud mám být konkrétní, řeknu třeba Bolka Polívku."

9) Jakou posloucháte muziku? "Rock, pop. V kabině třeba Kabáty, jinak mi stačí puštěné rádio. Nejsem nijak vyhraněný."

10) Zamilované zvíře? "Pes. Ale žádného doma nemám."

11) Oblíbená barva? "Modrá."

12) Představa o ideální dovolené? "Neláká mě moře ani žádná cizina. Úplně by mi stačila pohoda někde v Čechách, třeba s klukama na Mácháči."

13) Vysněný automobil? "Ještě nemám řidičák. Kdybych si mohl vybrat, pořídím si jeepa. Jsou to krásná velká a pohodlná auta."

14) Co vám chutná? "Jídla od mamky, například guláš. K pití by to byl jablečný džus."

15) Kdo je vaším hokejovým agentem? "Aleš Volek a Lukáš Hronek z ALVO Sport."

16) Jaké čtete noviny a časopisy, sledujete internet? "Z novin si občas prohlédnu Sport, na internet chodím jako všichni ostatní. Koukám na hokejové a sportovní stránky, najdete mě také na Facebooku."

17) Jaké typy žen se vám líbí, máte přítelkyni? "Přítelkyni nemám. U holek pro mě není rozhodující, jak vypadá, ale zajímá mě i povaha, humor. Prostě jaká je."

18) Jste pověrčivý? "Ani ne. Mám pár věcí, ale není to nic hrozného. Hokejku mívám pokaždé obalenou klasickými proužky, to musí před zápasem být."

19) Záliby? "Jiné sporty - fotbal, tenis a podobně. Myslím, že se v tomhle neliším od ostatních kluků."

20) Hokejové cíle? "Mým tajným snem je NHL, ale třeba také olympiáda, mistrovství světa a jiné velké turnaje. Chci se pořád zlepšovat, v příští sezoně bych se rád dostal na šampionát osmnáctek. A když to půjde, třeba i na dvacítky."

Vizitka - David Kaše:

Klub: Piráti Chomutov
Pozice: útočník
Narozen: 28. ledna 1997
Číslo dresu: 25
Výška/váha: 175 cm/73 kg 
Hůl: L
Premiéra v nejvyšší soutěži: dosud nehrál
Dřívější působiště: Kadaň, Chomutov
Reprezentace: za mládežnické výběry nastupuje od kategorie šestnáctiletých, účastník MS osmnáctek 2014 (2. místo), pro sezonu 2014-15 člen reprezentace do 18 let

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz