Debut jako hrom. Škarek v extralize vychytal nulu, ráno půjde do školy

Foto: Jiří Zaňát, hokej.zlin.cz

15. listopadu 2016, 22:15

Michal Sedláček

První zápas, první nula a zítra hurá do školy. Sedmnáctiletý benjamínek Jakub Škarek si prožil ve Zlíně křest ohněm. A obstál na výbornou. Za svá záda nepustil ani jednu střelu a osmnácti zásahy přispěl k výhře Sparty 4:0. Když měl utkání za sebou, působil velmi uvolněně. Duel si podle svých slov moc užil. Nervozita šla úplně mimo něj. Ještě nedávno mu přitom bylo pouze šestnáct let. Narozeniny oslavil 10. listopadu a stejně jako proti Zlínu, tak i v ten den vychytal za Jihlavu čisté konto. Vidíme budoucí brankářskou hvězdu?

První zápas, první nula. To je start z říše snů.
Já jsem si ten zápas strašně užil. Kluci mi hodně pomohli, zblokovali plno střel a v tomto mi utkání hodně ulehčili. Musím říct, že atmosféra byla skvělá a zápas jsem si skvěle užil.

Kdy jste se dozvěděl, že budete chytat?
Zavolali mi v neděli, že se mám v pondělí hlásit na Spartě. V pondělí ráno jsem absolvoval trénink a v úterý rozbruslení, pak jsem šel na zápas. Byl jsem z toho trochu překvapený, ale jsem za tu šanci strašně rád. Chtěl bych za to poděkovat trenérům, moc jsem si to užil a budu makat dál.

Spoluhráči se mohli přetrhnout, aby vám pomohli. Vidíte to stejně?
Kluci hráli fantasticky. Myslím si, že těch střel chytili víc než já. Patří jim velké díky za to, jak hráli.

Byla tam nějaká těžká situace, kterou jste musel řešit?
Při přesilovkách tam ti jejich hráči dobře clonili, takže bylo těžké vidět na puky. Jinak si Zlín ale skoro nic nevytvořil, protože kluci hráli skvěle. Hodně toho zblokovali, a to zápas rozhodlo.

Co vám říkali spoluhráči po zápase?
Gratulovali a říkali, že to budu mít drahé. (směje se)

Jaké jste měl den před zápasem spaní?
Usínal jsme v pohodě. Psal jsem si s kamarády a pak jsem šel spát. Normální večer.

Je to opožděný dárek k nedávným narozeninám?
Je to příjemný dárek. Takový už jsem si dal, když jsem vychytal nulu s Mostem, což bylo pěkné, ale toto je ještě trošičku výš. Je to extraliga, nejlepší liga v Česku. Navíc za Spartu, což je jeden z nejlepších tuzemských týmů, takže je to o něco víc. Ale jak tady, tak v Jihlavě, si ty zápasy moc užívám a jsem za to rád.

Je nějaký plán, kolik zápasu byste mohl za Spartu odchytat?
To se vše uvidí. Bude záležet na trenérech, zda mě pošlou do Jihlavy, nebo budu chytat tady. Já se ale budu snažit podávat maximální možné výkony kdekoliv, takže to nechám jen na nich. Já můžu jen na každém tréninku co nejvíc makat, abych byl co nejlépe připravený.

Je vám sedmnáct let, chodíte do školy, hrajete hokej, jak to vše zvládáte?
Jsem už zvyklý z loňska, to už toho taky bylo hodně. Školu ale musím udělat. Musím se učit tak jako každé jiné dítě v mém věku. Není to příjemné, ale budu to podstupovat a dělat vše pro to, abych jak hokej, tak i školu, zvládal dobře.

Ve středu ráno jdete do školy?
Čeká mě běžný školní den. Jdu na sedm do školy, takže budu brzo vstávat.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz