Děláme zbytečné útočné fauly, zlobí se Hanuljak po vydřené výhře

Foto: piratichomutov.cz

Podruhé za sebou se v rámci baráže o Tipsport extraligu proti sobě postavily týmy chomutovských Pirátů a českobudějovického Motoru. Tentokrát viděla souboj severočeská SD ARÉNA. V ní se Piráti dostali do vedení o minutu později než o dva dny dříve v jihočeské metropoli. Jenže relativně pohodová jízda za třemi body se nekonala, neboť Motor v závěru prvního dějství využil tři přesilové hry včetně té pět na tři a o přestávce hřál jeho hráče dvougólový náskok. Od druhé třetiny se do chomutovské branky postavil Miroslav Hanuljak, jenž nahradil svého jmenovce Kopřivu. „Není nic lehkého jít do zápasu, když jsme po první třetině prohrávali o dva góly,“ popisoval Miroslav Hanuljak.

„Myslím, že trenéři chtěli dát mužstvu impuls, a proto udělali změnu. Neřekl bych totiž, že Míra Kopřiva dostal nějaké laciné góly,“ zamýšlel se jedním dechem nad důvodem rošády maskovaných mužů. „Přišlo mi, že jsme trochu spali a mysleli si, že všechno půjde samo. Jenže Budějovice nám ukázaly, že to tak není,“ doplnil ještě směrem k zahajovacímu hracímu období.

V prostředním dějství si Piráti vynutili výraznou převahu, kterou dokládá nejen poměr střel 11:2, ale i dvě využité početní výhody, vyrovnání a celkově zlepšený výkon. „Vyříkali jsme si dost věcí. Jasně jsme si řekli, že potřebujeme hrát něco jiného. Že se chceme soustředit na svůj hokej a nepřizpůsobovat se soupeři, natož zápas odchodit,“ přibližoval Miroslav Hanuljak dění v pirátské kabině během první přestávky. „Chtěli jsme být aktivní a v pohybu, což bylo podle mého od druhé třetiny znát,“ mínil. Jeho slova potvrzuje i poměr střel v závěrečné dvacetiminutovce.

"V první třetině jsme urazili štěstí, které se od nás v poslední třetině trochu odvrátilo."

Hlavní problém družiny trenérů Břetislava Kopřivy a Aleše Tottera však byly fauly. Vždyť všechny tři góly inkasovali v oslabení. „Vyloučení jsou náš problém dlouhodobě. V baráži rozhoduje jeden gól. Právě přesilovky soupeře nás mohou stát zápasy, navíc České Budějovice je mají výborné,“ uvědomoval si třicetiletý gólman.

Pohled na dosavadní průběh prolínací soutěže jasně ukazuje, že Piráti by se nedovolených zákroků měli opravdu vystříhat. Vždyť všech osm puků v jejich síti skončilo během vlastního oslabení. „O tom jsem mluvil. S výjimkou zápasu v Budějovicích, kde jsme měli snad jen tři vyloučené, máme v každém utkání hodně vyloučení, která jsou v řadě případů z mého pohledu zbytečná,“ reagoval Miroslav Hanuljak. „Faul, který zabrání gólu nebo velké šanci, je dobrý. Jenže my bohužel faulujeme na útočné polovině, což považuji za zbytečné fauly,“ hřímal.

Piráti toužící po návratu mezi tuzemskou elitu si i ve druhém domácím střetnutí připsali dvoubodovou výhru. Vzhledem k vývoji utkání lze podle zkušeného brankáře považovat úspěch v prodloužení za pozitivní počin. „Samozřejmě jsme chtěli vyhrát za tři body, ale po průběhu zápasu si myslím, že i dva body jsou výborné,“ pravil Miroslav Hanuljak.

„Na druhou stranu první třetina nás stála plný bodový zisk, protože bych řekl, že jsme v ní trochu urazili štěstí, které se od nás v poslední třetině trochu odvrátilo. Několikrát puk poskakoval v brankovišti, ale za čáru jsme ho nedostali,“ připojil ještě.

Ovšem Chomutovští se mohli dostat do problémů i ve třetím dějství. Na začátku 45. minuty totiž rozhodčí nařídili trestné střílení za faul Milana Tomana. K exekuci se postavil Tomáš Nouza, jenž platí za vytříbeného technika, který dokáže takovéto situace proměnit v gól. Tentokrát však neuspěl. „Jel na mě už spoustu trestných střílení,“ vracel se Miroslav Hanuljak k jednomu z klíčových okamžiků souboje dvou prvoligových účastníků baráže.

„Vím, že je šikovný, takže jsem se mu snažil nehnout jako první, aby mě nevykoupal. Naštěstí mu puk ve finální fázi trochu přeskočil hokejku. Myslím, že jsem tam nohu i ruku měl, ale přece jen byla branka docela otevřená,“ líčil. „Bekhendem nahoru by asi dal gól, což se naštěstí nestalo,“ oddechl si brankář, jenž měl za necelých 45 minut na ledě pouze šest zákroků.

V pátém kole se Piráti představí znovu v domácím prostředí, kde budou hostit Slavii. Pražané před čtvrtým kolem řešili zdravotní potíže téměř kompletního kádru, aby nakonec Olomouc těsně přetlačili. „Netuším, jaký to bude zápas. Chceme se soustředit hlavně na vlastní výkon, abychom nefaulovali, dobře se hýbali, dobře bruslili a drželi se naší taktiky. Pokud tohle zvládneme, může nám být víceméně jedno, s kým hrajeme,“ uzavřel Miroslav Hanuljak.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz