Doma poprvé bez bodu. Takový beton se těžko překonává, smutní Kováčik

Foto: Michal Eger, hc-kometa.cz

16. listopadu 2016, 8:05

Michal Kuba

„Jednou to přijít muselo,“ prohlásil zadák Jozef Kováčik po konci jednadvacátého kola, kdy Kometa doma padla proti Pardubicím 2:3 bez zisku bodu. Brňané vůbec poprvé v letošním ročníku odešli ze zápasu v DRFG Areně bez bodu. Hokejisté Dynama vytvořili ve středním pásmu barikádu, přes kterou se domácím nepodařilo často projít.

„Vyhrál šťastnější tým. Jednou to už přijít muselo a bohužel to bylo s Pardubicemi, které se pomaličku zvedají ze dna tabulky. Sice jsme soupeře přestříleli, ale na střely se nevyhrává. Jde o góly a body si bohužel vezou domů hosté,“ zhodnotil objektivně brněnský bek Jozef Kováčik.

V neděli se modrobílá družina představila v Litvínově, odkud si po urputném souboji odvezla bod. Poté následovala dlouhá cesta zpět. „Nechci se vymlouvat ani mluvit za ostatní, ale odehráli jsme těžký zápas v Litvínově, odkud jsme se vrátili domů až nad ránem. Byť bylo pondělí regeneračním dnem, stále jsme měli nedělní zápas v nohou,“ objasnil stav brněnských hokejistů slovenský rodák.

I přesto se v úterý Kometa pustila do svého soupeře hladově a vytvořila si mnoho šancí, které ale do sítě Dynama neprošly. „První třetinu jsme na soupeře tlačili, ale dokázal dobře držet střední pásmo. I další týmy, které sem přijedou, budou jistě hrát takový beton, který se těžko překonává,“ přiznal šestatřicetiletý zadák Komety.

Podobným stylem hry začaly v Brně také Karlovy Vary. Po přestávce se ale pokusily dostat do vedení, což se jim nevyplatilo. „Málokterý mančaft tady bude proti nám hrát otevřenou hru, protože by mohl dostat latu. Musíme mít tedy v hlavách, že bude soupeř hrát dobře střední pásmo, odpalovat puky a z toho se dostávat do šancí, které rozhodnou utkání, stejně jako Pardubice,“ měl jasno Kováčik.

Statisticky měli Brňané více střel na branku a ještě další spoustu zblokovaných střel, často ze zajímavých palebných pozic Komety. „Takhle se ale hraje v dnešní době všude, hráč jde raději do pokleku, než aby skákal do střely šipku. Vykrývají takhle hodně prostoru,“ uzavřel své hodnocení porážky 2:3 Jozef Kováčik.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz