Draisaitl: Zápas do kýblu! Novotný ji dostane znova, slibuje Červený

Foto: Stanislav Souček, mountfieldhk.cz

12. března 2015, 8:27

Martin Voltr

Během základní části osm, v prvním zápase play off ani jeden. Řeč je o počtu gólů, které letos (ne)dal Mountfield na Spartě. Na úvod čtvrtfinále rozhodně pomýšlel na vítězství, ve hře pět na pět hrál s domácími vyrovnanou partii, ale vypracoval si prakticky jen pár náhodných šancí. A to se pak vyhrává těžko. „Byli jsme celý zápas trochu ospalí,“ říká hradecký útočník Rudolf Červený.

Na vítěznou branku namazal Hradec svému soupeři ve vlastní přesilovce, pak dvakrát inkasoval naopak ve čtyřech. Každý věděl, že sparťanské přesilovky umí být smrtící, na druhou stranu i domácí často faulovali. Ale do skóre se to promítlo jen na jedné straně. „Musíme se na přesilovky víc soustředit. Bylo to o tom, že jsme se málo tlačili do brány a gólman všechno viděl. Když jsme měli nějaké šance, nebyly z toho žádné dorážky, nebyli jsme před brankou silní. Mít tam hráče je recept,“ myslí si Červený.

Východočeši sice domácí tým přestříleli 31:28, ale moc platné jim to nebylo. „Dlouho se nehrálo, možná jako bychom zapomněli zápasový rytmus. Řekl bych, že jsme byli celý zápas trochu ospalí,“ dodává hradecká pětašedesátka, která právě i proto šest minut před koncem zajela do sparťanského brankáře. Filip Novotný několikrát předvedl svůj um v rozehrávce a nebál se jezdit pro puk až do rohu.

„Hra pět na pět je vyrovnaná. Víme, jak na ně, a věřím, že je ve druhém zápase porazíme!“

„Chtěl jsem to trochu vyhecovat. A taky gólmana rozhodit, aby nebyl v pohodě a nerozehrával si v klídku puky. Aby věděl, že až příště přijede, dostane ji znova,“ burcuje Rudolf Červený. Souboje před brankáři vůbec přinášely dost emocí – tohle je zkrátka play off! „Myslím, že se to bude ještě stupňovat, klidnější to rozhodně nebude,“ tuší hradecký útočník.

Do toho má co mluvit i gólman Východočechů Ondřej Kacetl. Poprvé v životě šel do vyřazovacích bojů jako jednička, a zvládl to se ctí. Ale když sparťané zuby, nehty dostali do sítě třetí kotouč a prakticky rozhodli o první výhře, pořádně na rozhodčího vypěnil. „Bohužel jsem tu situaci neunesl, ale to se stane. Kde byl puk? To kdybych věděl. Myslel jsem, že ho držím, ale asi jsem ho nedržel. Celou dobu do mě šťourali a pak to ze mě vyjelo,“ mrzí brankáře.

Ale jestli Mountfield v Tipsport areně něco viděl, určitě to bylo: Tahle Sparta je k poražení. Domácí hráli jen to, co jim stačilo, často přenechávali Hradci aktivitu. S jakým výsledkem, to je věc druhá. „Hra pět na pět je vyrovnaná. Když nebudeme zbytečně vylučovaní, máme velkou šanci uspět. Víme, jak na ně, a věřím, že je ve druhém zápase porazíme!“ hlásí Kacetl, jenž měl dvě třetiny za zády kotel hradeckých fanoušků. A ti vydatně přispěli k atmosféře odpovídající play off.

„Byli výborný. Chtěl bych je jenom pochválit a poděkovat jim, že sem přijeli v takovém počtu. Doufám, že tady přespí nebo zůstanou,“ posílá Ondřej Kacetl vzkaz stovkám příznivců. „Sparta má jeden bod, ve hře jsou čtyři. Házíme to za hlavu, ve čtvrtek je nový zápas,“ ví hradecký gólman.

Ale že bude nutné do druhého souboje hodně věcí změnit, to vědí v Hradci stejně dobře. Přísný kouč Draisaitl se o to rozhodně postará. „Play off hokej je pěkná věc, ale z naší strany to s play off hokejem nemělo vůbec co dělat. Zápas jde stoprocentně do kýblu a tam zůstane. Protože jinak jsme hotoví za týden,“ soptí trenér. Po druhém holešovickém dostaveníčku by se Východočechům určitě vracelo domů líp za stavu 1:1, ale to budou muset dát v první řadě gól. Protože i ti slabší matematici si spočítají, že bez gólu vyhrát prostě nejde...

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz