Důležitá zpráva pro Spartu: Když nezačne NHL, Michal Neuvirth zůstane do konce sezony

13. prosince 2012, 13:03

Václav Jáchim

Do Tipsport extraligy vstoupil trošku nenápadně. Michal Neuvirth neměl tak oslnivý start i vzhledem k tomu, že se tehdy celkově nedařilo pražské Spartě. Ovšem kmenový gólman Washingtonu se postupně adaptoval a před druhou reprezentační přestávkou podával takové výkony, že o jeho zařazení do národního týmu začal uvažovat trenér Hadamczik. Neuvirthova budoucnost byla v uplynulých dnech ovšem poněkud nejasná, protože podle původní dohody v pražském klubu skončil po utkání s Kladnem a řešil zahraniční nabídky.

Nyní je ale jasné, že Sparta o kvalitního brankáře nepřijde. Vedení klubu se s Neuvirthem dohodlo na pokračování spolupráce až do konce sezony. Odejde jedině v případě, že začne NHL. "O Michala byl zájem v zahraničí, ozvaly se konkrétně kluby ze Švédska. Ale Neuvirth se nakonec rozhodl, že zůstane," konstatuje zástupce hráče Michal Sivek ze společnosti Eurohockey Services.

Roli prý hrálo víc faktorů. "Michal je ve Spartě spokojený, nechce se nikam stěhovat. Láká ho pomoci Spartě k úspěchu. S klubem jsme jednali o podmínkách další spolupráce a došli jsme k dohodě," dodává Sivek. Neuvirth se do svého bývalého klubu vrátil koncem září, svůj první extraligový zápas chytal 25. září v Českých Budějovicích, kam Sparta shodou okolností znovu pojede znovu ve středu 19. prosince, kdy se po Channel One Cupu hraje 31. kolo.

V české nejvyšší soutěži nastoupil účastník mistrovství světa dvacetiletých 2008 zatím k 19 utkáním, má 92.41 procent úspěšnosti zásahů a brankový průměr 2.64. Neuvirth pomohl Spartě k sérii vítězství, díky nimž se tým odlepil z poslední příčky tabulky a poskočil na 11. místo - tři bodíky ho dělí od elitní desítky. Když stál Neuvirth v brance loňských vítězů základní části, Sparta vyhrála osm z posledních devíti utkání!

Brankář Washingtonu přidá další starty za Spartu v případě, že nezahájhí NHL. "Michal si samozřejmě přeje, aby se v zámoří začalo hrát. Je to nadále jeho priorita. S vedením Sparty se dohodl na spolupráci jen po dobu výluky," konstatuje Michal Sivek. Neuvirth loni v Capitals tvořil brankářskou dvojici s krajanem Tomášem Vokounem, ve Spartě je jeho kolegou pro změnu jiný gólman s reprezentačními zkušenostmi Marek Schwarz.

Jsme velice rádi, že se nám povedlo uzavřít dohodu, Michal je pro nás velice důležitým článkem týmu,“ uvedl v tiskové zprávě sportovní manažer klubu Patrik Martinec. Spokojenost netají aní Michal Neuvirth. "Pokud budu mluvit o extralize, je pro mě Sparta klub číslo jedna a jsem velice rád, že tady můžu pokračovat. Pevně věřím, že svými výkony pomůžu k pokračování série úspěšných výsledků," přeje si závěrem.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz