Dva gólové debuty a skvělé přesilovky. Ženská U16 vykročila porážkou Maďarek

Momentka ze zápasu ženské reprezentace U16 proti Maďarsku | Foto: ceskyhokej.cz

V prvním zápase turnaje v Hodoníně i celého ročníku zaznamenaly české hokejistky do 16 let vítězství nad o dva roky staršími Maďarkami. Tři ze čtyř branek vstřelily v přesilových hrách.

Češky obhajují na Turnaji olympijských nadějí visegrádských národů prvenství. Úvodní duel byl střelecky téměř vyrovnaný, a tak k výsledku zásadní měrou pomohla i brankářka. Veronika Ortová zastavila 27 z 28 maďarských ran a dostala cenu pro nejlepší českou hráčku zápasu.

Inkasovala pouze v šesté minutě z přečíslení, které zakončila Weilerová. Spoluhráčky pak skóre otočily, přičemž góly shodou okolností obstaraly čtyři hokejistky s jednociferným číslem dresu.

„Devítka“ Veronika Ulbrichtová šťastně tečovala střelu Jarabkové a rychle vyrovnala. „Šestka“ Adéla Mynaříková v polovině utkání zhodnotila přečíslení a nahrávku Kantorové. Rovněž z přesilovky.

Zmatky kolem maďarského brankoviště završila „pětka“ Dana Březinová a další pojistku přidala v 50. minutě střelou z dálky – tentokrát s tečí protihráčky – obránkyně a kapitánka se čtyřkou Šarlota Stýblová. Potřetí v početní výhodě.

Ulbrichtová s Březinovou skórovaly ve své reprezentační premiéře.

Svěřenkyně trenérů Jana Lucáka a Martina Cimrmana tak napodobily výsledek dospělých reprezentantek, ve čtvrtek hrají s Polskem. Na dálku se přidá i třetí ženský výběr do osmnácti let, který vstoupí do turnaje v Chomutově.

MAĎARSKO U18 – ČESKO U16 1:4 (1:1, 0:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 6. Weilerová (Hiezlová) – 14. Ulbrichtová (Jarabková, Kantorová), 29. Mynaříková (Dvořáková), 38. Březinová (Voldřichová, Šťástková), 50. Stýblová (Jarabková, Kantorová).
Rozhodčí: Celarová (Slovensko) – Juhász-Berencsiová (Maďarsko), Zábršová (Česko).
Vyloučení: 6:4.
Využití: 0:3.
Střely na branku: 28:29 (6:7, 11:11, 11:11).
Diváci: 78.
Nejlepší hráčky: Maja Horváthová – Veronika Ortová.
Maďarsko: Milibáková – Simonová, Konczová, Szabóová, Kornyilová, Faragóová, Hajduová, Bátyiová – Torontáliová, Báhiczki-Tóthová, Mozolaiová – Gergelyová, Imetsová, Horváthová – Polónyiová, Hiezlová, Weilerová – Kárpátiová, Fehérová, Pásztorová. Trenér: Bedö.
Česko: Ortová – Stýblová, Jarabková, Panešová, Šrámková, Dvořáková, Bojdová, Hlávková – Pěnčíková, Šindelářová, Rosenbaumová – Šťástková, Březinová, Voldřichová – Mynaříková, Kantorová, Ulbrichtová – Mazancová, Kafková, Šalé. Trenér: Lucák.

Slovensko U16/U18 – Polsko U18 1:0 po prodloužení (0:0, 0:0, 0:0 – 1:0)
Branky a nahrávky: 64. Hirjaková (Plvanová, Roštecká).

 TýmZVVPPPPSkóreBody
1. Česko U16 1 1 0 0 0 4:1 3
2. Slovensko U16/U18 1 0 1 0 0 1:0 2
3. Polsko U18 1 0 0 1 0 0:1 1
4. Maďarsko U18 1 0 0 0 1 1:4 0

Soupiska ženské šestnáctky

Brankářky:
Anna Horáková (Prostějov), Veronika Ortová (Ústí nad Labem).

Obránkyně:
Simona Dvořáková (Říčany), Karolína Bojdová (Třinec), Amálie Hlávková (Znojmo), Klára Šrámková (Motor České Budějovice), Šarlota Stýblová (Ontario Hockey Academy, Kanada), Hana Panešová (Roudnice nad Labem), Ellen Jarabková (Hvězda Praha), Alena Luxemburková (Poděbrady).

Útočnice:
Adéla Mynaříková, Veronika Ulbrichtová (obě Roudnice nad Labem), Dana Březinová (Šumperk), Anna Mazancová (Benátky nad Jizerou), Ester Rosenbaumová (Slavia Praha), Lucie Šindelářová (Mladá Boleslav), Věra Šťástková (Liberec), Adéla Voldřichová (Česká Lípa), Rozálie Šalé (Kometa Brno), Andrea Kantorová (Žďár nad Sázavou), Kateřina Pěnčíková (Poruba), Bára Kafková (Znojmo).

Realizační tým:

Manažerka: Natálie Hybnerová
Hlavní trenér: Jan Lucák
Asistent trenéra: Martin Cimrman
Trenér brankářek: Dalimil Svoboda
Lékařka: MUDr. Lucie Gahutová
Fyzioterapeutka: Lucie Melounová
Kondiční trenér: Ondřej Almaši
Kustod: Luboš Dospěl

Další program turnaje v Hodoníně

Čtvrtek 14. prosince:
14:00 Slovensko U16/U18 – Maďarsko U18
17:30 Česko U16 – Polsko U18

Pátek 15. prosince:
11:00 Polsko U18 – Maďarsko U18
14:30 Česko U16 – Slovensko U16/U18

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz