Dva zápasy – čtyři góly. Lukáš Nahodil skvostně oslavil titul přítelkyně

Foto: Petr Kraus, hcdynamo.cz

Z obávaného víkendového tripu do Třince i Karlových Varů vytěžili hokejisté Pardubic solidní čtyři body. V pátek uhráli jeden ve Werk aréně, v neděli přivezli všechny ze západu Čech. Čtyři z pěti gólů Dynama vstřelil útočník Lukáš Nahodil. „Ani nevím, kdy se mi naposledy za víkend podařilo dát čtyři branky. Nejdůležitější jsou ale týmové body,“ ví odchovanec třebíčského hokeje.

Ve svém tabulkovém postavení honí Východočeši extraligové body, kde se dá. „Záleží, jak brát ten zápas v Třinci, jestli ztrátu, nebo ne. Ale čtyři body v naší situaci asi bereme,“ poznamenal šikovný centr, který působí v Pardubicích od sezony 2008/2009 a pokračoval: „Všechny zápasy hrajeme s tím, že musíme. Jsme hrozně rádi, že teď to vyšlo, skvěle nás podržel Brandon Maxwell a domů vezeme tři body, to je to hlavní.“

Brandon Maxwell nás držel, pak jsme se trochu zlepšili

Před reprezentační přestávkou získal pardubický tým důležité tři body v Karlových Varech. První dva góly Dynama vstřelil právě Lukáš Nahodil. Nejprve na začátku 9. minuty proměnil klasickou přesilovku. „Tyler Redenbach vyhrál buly a Petr Sýkora vypáli. Trefil některého z hráče, já to tam naštěstí bekhendem uklidil,“ nechal se slyšet.

V závěru druhého dějství využil výhodu čtyři na tři. „To bylo s velkým štěstím, nás to do třetí třetiny trochu uklidnilo. Myslím, že Lukáš Radil k tomu bude mít co říct,“ s úsměvem okomentoval svou šestnáctou trefu v sezoně, ke které mu pomohl sražením puku do sítě Michal Gulaši.

Nejen Lukáš Nahodil děkoval za tříbodový zisk brankáři Brandon Maxwellovi. Američan s kanadským pasem předvedl v KV Areně vynikající výkon, který podpořil šestadvaceti zákroky, vychytal třetí čisté konto v Tipsport extralize. Hlavně v první třetině výrazně podržel svůj tým – chytil několik velmi nebezpečných brejků a samostatných úniků hráčů Energie.

„Jasně jsme si pak řekli, že takhle to nejde a nemůžeme nechat Vary létat samy na gólmana. Brandon nás tam držel a pak jsme trochu zlepšili,“ uvedl Lukáš Nahodil. Zatímco v prvních dvou třetinách domácí vystřelili vždy jedenáctkrát, ve třetí už pouze čtyřikrát.

Přítelkyně zvládla státní zkoušky, jsem na ni velmi hrdý

Pardubické hokejisty přijela na západ Čech podpořit početná skupina fanoušků. Ve spoře zaplněné aréně jim chvílemi vytvářela domácí prostředí. „Dorazilo jich opravdu hodně, velmi mile nás to překvapilo, navíc v naší situaci…“ děkoval.

Nejen Lukáš Nahodil těží ze souhry druhé formace Dynama. Tvořivý střední útočník má na svých křídlech Jakuba Orsavu a Dmitrije Monju. Celá trojka si nejen během nedělního utkání vypracovala solidní šance. „S Jakubem se známe delší dobu, Dmitrij je hodně šikovný, podrží puk a vidí. Měl tam několik dobrých nahrávek, takového hráče my k sobě potřebujeme,“ spokojeně hlásil forvard Dynama.

Pardubický útočník má za sebou skvělý víkend. „Má přítelkyně v týdnu zvládla státní zkoušky a stala se inženýrkou. Jsem na ni velmi hrdý. Mně se povedlo vstřelit čtyři góly, mám obrovskou radost,“ hlásil spokojeně Lukáš Nahodil.

Na pondělí úterý dostal tým volno, první tréninkovou jednotku má naplánovanou na středu. „Určitě budu odpočívat, na dva dny volna jsem se opravdu těšil. Od středy pak už zase začne dril,“ usmál se. Náročné tréninkové jednotky v tomto týdnu zpestří hokejový ples, jehož pátý ročník klub pořádá v tento pátek. „Letos se nebudu účastnit taneční soutěže, tak si jej užiji trochu více. Na druhou stranu máme hned v sobotu ráno trénink, tak vůbec nevím, co od něj mám čekat,“ doplnil Lukáš Nahodil.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz