Dvě posily pro Motor! Vrací se bývalý kapitán i známý bouřlivák

Foto: Petr Tibi, hcmotor.cz

České Budějovice ohlásily první dvě posily pro novou sezonu. Dres Motoru opět budou oblékat obránci Pavel Pýcha a David Štich (oba letos působili v Mladé Boleslavi).

Pýcha podepsal smlouvu rovnou na dvě sezony. Štich se dohodl také na dvou letech, k tomu ale má i případnou roční opci.

O přestupu Pýchy se spekulovalo už delší dobu, teď to je oficiální. 27letý zadák se tak vrací tam, kde se mu v minulosti velice dařilo.

Odchovanec Motoru zářil za jihočeský klub v Chance lize v sezoně 2019/2020, když posbíral rekordních 60 kanadských bodů! S Budějovicemi vybojoval i postup do extraligy a také o patro výše se mu dařilo.

Laso pak dostal z Mladé Boleslavi, kde strávil dva roky.

„Pavel Pýcha je českobudějovický odchovanec, člen reprezentace a hráč s výborným hokejovým myšlením. Snaha o jeho návrat byla naprosto logická a jsme moc rádi, že se vše podařilo dotáhnout," popisuje sportovní manažer Jiří Novotný.

„Pavel Pýcha je českobudějovický odchovanec, člen reprezentace a hráč s výborným hokejovým myšlením. Snaha o jeho návrat byla naprosto logická."

Pýcha byl zrovna dnes nominovaný na reprezentační kemp do Plzně a zabojuje tak o účast na květnovém mistrovství světa.

Foto: Jan Pavlíček, bkboleslav.cz

A Štich, který byl taktéž letos v Mladé Boleslavi? Toho zná celá extraliga jako velkého tvrďáka.

33letý zadák se umí dostat soupeřům pod kůži, často jde i za hranu. V české nejvyšší soutěži má za sebou navíc 481 zápasů (působil třeba v Litvínově, Chomutově, Kladnu, Slavii nebo Liberci).

Teď se vrací do známého prostředí, v Českých Budějovicích hrál v loňské sezoně.

„David Štich je pak typologicky hráčem, který nám v letošní sezoně chyběl. Dokáže výborně čistit prostor před brankářem a mimo jiné je to také vynikající kluk do kabiny," má jasno Novotný.

Foto: hcmotor.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz