Energie podlehla Moře. Málo jsme se obětovali, štve Tomáše Dvořáka

Foto: Jan Čech, hokejkv.cz

Tomáš Dvořák si minulý týden odbyl premiéru v české reprezentaci. Teď se ale znovu oblékl do dresu Karlových Varů. Návrat mezi tuzemskou hokejovou smetánku ale vítězný byl. Energie po velké bitvě podlehla Olomouci. Karlovarský celek srazil v prodloužení pěknou akcí útočník Hanáků Petr Strapáč.

Jak hodnotíte utkání?
Nešly nám nohy, nebruslili jsme, hráli jsme málo důrazně. Soupeř nás přehrával. Málo jsme se obětovali. Naštěstí jsme uhráli alespoň jeden bod.

Vypadalo to, že vám dělala problémy rozehrávka. Bylo to dobrým napadáním od soupeřů?
Napadali nás a my jsme si nechodili dolů pro puky. Špatně jsme to rozváželi a nešlo nám rozehrát.

Opět se vám nedařily přesilovky, dokonce jste při jedné z nich inkasovali. Kde hledat příčinu?
Těžko říct. Místo toho, abychom dali gól, tak jsme ho dostali a to nás hodně srazilo. Musíme přesilovky zlepšit, protože ty rozhodují zápasy.

Stále patříte mezi nejčastěji střílející týmy extraligy, ale oproti začátku sezóny už to není tak výrazné. Změnili jste taktiku?
Taktika se nijak nezměnila. Snažíme se pořád střílet, musíme mít těch střel víc. Když se dostaneme do útočného pásma, hrajeme to hodně po rozích. Chybí nám tlak do brány, jsme málo důrazní v předbrankovém prostoru.

Nabádá vás trenér jako obránce, abyste se víc zapojovali do střelby?
Samozřejmě, Olomoučtí ale naše střely dobře blokovali. Neměli jsme pohyb na modré čáře, málo jsme naznačovali a vždy jsme trefili prvního hráče před sebou.

Dva góly jste inkasovali po velkých chybách v obraně…
Jeden gól byl při naší přesilovce, to bylo úplně špatně. Předchozí branku jsme neviděl, tak k tomu nemůžu nic říct.

Jak byste osobně porovnal zápas s reprezentačním utkáním?
Reprezentace je úplně někde jinde. Jak v rychlosti, tak i ve tvrdosti je na všechno méně času. Je to úplně odlišný hokej.

Co jste si vzal ze svých premiérových startů za reprezentaci?
Byla to výborná zkušenost. Jak s hráči, se kterými se hrál, tak i hráči, proti kterým jsem nastoupil.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz