Energie zničila naděje Liberce. A prosadili se i mladí, chválí Hruška

Foto: Jan Čech, hokejkv.cz

Karlovarská Energie ovládla po triumfu na ledě Pardubic také domácí souboj s Bílými Tygry z Liberce, kteří s energetiky nakonec prohráli 2:5, a vypadli z příček zajišťující účast v předkole play off. Gólový účet utkání otevřel už po devětatřiceti vteřinách domácí útočník David Hruška, který se navíc na vítězství Západočechů podílel také dvěma asistencemi.

Výsledek 5:2 hovoří na první pohled celkem jasnou řečí, zápas Karlových Varů s Libercem se ale lámal až ve druhé polovině. „Utkání bylo do poloviny vyrovnané. Pořád jsme měli jednogólový náskok, a poté se to zlomilo přesilovou hrou pět na tři. Odskočili jsme soupeři, a ten už neměl síly, aby se zápasem něco udělal,“ popisuje průběh pátečního zápasu zkušený karlovarský útočník.

Ten svou dvanáctou přesnou trefou v sezoně poslal už v první minutě svůj tým do vedení.: „Mančaft vždy rychlý gól nastartuje, díky němu jsme se trochu uklidnili. Ale dnes jsme hráli výborně celý zápas a podržel nás brankář. Tři body jsme si zasloužili,“ říká osmatřicetiletý hokejista.

Energii pomohly k výhře nad Bílými Tygry výrazně také přesilové hry. Ve 37. minutě nejdřív právě za asistence Hrušky a Bartka zvyšoval na 3:1 Vladimír Sičák a pátý gól Karlových Varů přidal ve třetí třetině také v početní výhodě kapitán Duda. „Máme letos přesilové hry velmi špatné, ale každý trénink se na to zaměřujeme, bohužel nám to tam zatím nepadá. Jsme rádi, že jsme nyní dali v početní výhodě dva góly, ten při přesilovce pět na tři rozhodl zápas,“ tvrdí forvard, který má po 51 kolech na kontě dvanáct branek a čtrnáct asistencí.

V předposledním kole základní části se ale nedařilo jen zkušeným harcovníkům, na své si přišly i mladé pušky. Druhou branku Energie vstřelil dvacetiletý Vojtěch Tomeček, gól na 4:1 dal o rok mladší Sebastián Gorčík. „Máme v týmu hodně mladých kluků, kteří dostávají šanci a prosazují se. Mužstvo nemůžou celou sezonu táhnout jen staří hráči, to nejde v žádném extraligovém klubu. Některým mladým hráčům se daří prosazovat celou sezonu, což je jen dobře,“ pochvaluje si Hruška.

Karlovarský tým svým povedeným výkonem odsoudil právě Liberec k účasti v play out a zároveň znovu odskočil předposlední Olomouci, na kterou už má náskok devíti bodů. „Já jsem celou sezonu věřil, že se do desítky dostaneme, bohužel jsme tam měli výpadek v prostřední části. Je to škoda,“ říká jeden z asistentů kapitána a dodává: „Postavení Liberce je pro mě zklamáním, když vidím jejich kádr a hráče."

Třetí nejproduktivnější muž Energie v probíhajícím extraligovém ročníku se poté vrací zpět k  situaci svého klubu. „My nemáme nic hotového. Musíme zabrat v neděli v Olomouci, ten zápas nám hodně napoví. Myslím, že nás čeká urputné utkání, musíme se snažit vyhrát a nedělat zbytečné chyby. Sice mají dlouhou šňůru porážek, ale spoustu duelů prohráli jen o gól. Zažil jsem to loni v Chomutově, tak to chodí,“ varuje na závěr David Hruška.

Setřih utkání Karlovy Vary - Liberec

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz