EUHL se přehoupla do druhé půle, české týmy se stále drží v popředí

Foto: Tomáš Liška

Čas neúprosně kvapí a sezona EUHL už odkrajuje zápasy ze své druhé poloviny. Česká mužstva se během prosince a ledna neztratila a dál poctivě sbírají důležité body do tabulky. Začátek ledna se nesl v duchu soubojů se zámořským výběrem ACHA, který zde na poli EUHL odehrál celkem pět utkání.

Nejlepší postavení v tabulce z českých zástupců má zatím tým z Plzně, který začátkem prosince přivítal na svém kolbišti loňského finalistu z Bratislavy, Paneuropu Kings. Těm se v letošní sezoně tolik nedaří, a tak Západočeši potrvdili roli favorita po vítězství 3:2 v prodloužení.

Když pak v českém souboji na ledě Techniky Praha dokázali udolat houževnaté domácí v poměru 4:2, dostali se už na druhé místo tabulky těsně za zatím vedoucí Bánskou Bystricu. Další boje čekají na Akademiky už 22. a 23. ledna, kdy vyráží na trip do polské Krynice a slovenského Prešova.

Akademici se v únoru zapojí do projektu LEGENDA POMÁHÁ

Managementu Plzně se podařil další dobrý marketingový tah. Akademici se zúčastní projektu “Legenda Pomáhá” a odehrají domácí utkání s Prešovem na začátku února ve speciální edici dresů s podobiznou zesnulé legendy Ivana Hlinky. Z následné dražby dresů poputuje výtěžek do Nadačního fondu Ivana Hlinky na podporu bývalých hráčů a ostatních činovníků ledního hokeje, kteří se nacházejí společně s jejich rodinami v sociálně obtížné životní situaci.

Nabitý program měly i týmy z našeho hlavního města. Technika v půlce prosince porazila 6:5 v prodloužení velmi silné borce z polské Krynice, ale poté přišly dvě porážky právě od Plzně a taky od největšího rivala Univerzity Karlovy. V další těsné bitvě o Prahu to dlouho vypadalo na dělbu bodů, ale ve třetí třetině se překlopily misky vah díky trefě kapitána UK Krátkého v přesilovce na stranu nejstarší české univerzity.

"Taková utkání nás velmi mrzí. S Plzní i s UKáčkem jsme měli na to nějaké body získat, ale nedůslednou obranou a především tristní koncovkou ztrácíme velmi důležité body. Je třeba se probrat z letargie a urvat nějaké body v dalším utkání s Kings," podotkl hráč Techniky Praha Dominik Tobola.

Foto: Aneta Procházková

Na nepříznívé výsledky reagovalo vedení Techniky a dokázalo přivést nové posily do už tak velmi kvalitního kádru. Tým doplní Oldřich Heža a Martin Pála, oba se zkušenostmi z české juniorské extraligy i tuzemských seniorských soutěží. Naopak se Technici budou muset obejít bez dvou svých stálých opor, které odchází za studiem do zahraničí v rámci projektu Erasmus. Útočník Adam Hyršl odchází do Štrasburku a obránce Marek Herna do litevského Vilniusu.

Co se týče obhájců titulu z Univerzity Karlovy, ti poslední měsíc neoplývají takovou dominancí jako tomu bylo v sezonách minulých. Nejdříve nenašli začátkem prosince recept na dobře hrající Krynicu a podlehli jí v poměru 3:5. Poté ve velmi prestižním a kvalitním utkání s výběrem ACHA podlehla “Karlovka” opět 3:5 a připsala si nezvykle druhou porážku v řadě. Nutno podotknout, že výběr z amerických univerzit měl vysokou kvalitu a během celého turné v Evropě předváděl dobré výkony. V celkem pěti utkáních s Krynicí, Bánskou Bystricí, Pressburkem, UK Praha a výběrem celé EUHL zaznamenali dvě výhy a tři porážky.

Univerzita Karlova si spravila chuť v už zmiňovaném derby s Technikou, kde dokázalo urvat všechny tři body. "Nemáme za sebou úplně povedené období, ale vzhledem k velkému počtu nových kluků v kádru je naše bilance čtyř výher a jedné porážky celkem v pořádku. Máme během ledna dostatek času potrénovat vše, kde nás zatím tlačí bota," doplnil trenér Jan Krégl. Další utkání čeká hráče UK Praha začátkem února proti bratislavským Kings.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz