Extraliga v Chomutově zůstává, Piráti dostanou od města půjčku

Foto: Jan Pidrman, piratichomutov.cz

20. června 2016, 19:34

Martin Voltr

Pondělí bylo klíčovým dnem v otázce budoucnosti extraligového hokeje v Chomutově, městské zastupitelstvo totiž na svém jednání posuzovalo žádost Pirátů o finanční podporu mládežnické akademie. Nakonec rozhodlo o tom, že požadovanou částku 12,5 milionu korun poskytne klubu formou půjčky. Piráti ji musejí do roka vrátit.

Představitelé města dali klubu už dříve najevo, že na podporu A-týmu finance neposkytnou. Piráti jim tak nabídli kompromisní řešení a požadovali dotaci ve výši 12,5 milionu korun, která by byla určena výhradně na fungování mládežnické Akademie Českého svazu ledního hokeje. Té už město předtím přikleplo 7,5 milionu korun. „I přesto, že jsme nenalezli shodu na financování seniorského hokeje, dostal pan primátor džentlmenské slovo na to, že při zvýšené podpoře mládežnického hokeje a jednání o systémové podpoře v dalších letech zůstane seniorská extraliga v Chomutově,“ řekl minulý týden statutární ředitel klubu Jaroslav Veverka mladší.

Chomutovské zastupitelstvo však dotaci na pondělním jednání zamítlo, chyběl přitom jediný hlas. Z následné diskuse ale vzešel návrh na poskytnutí půjčky, který už zastupitelé těsnou nadpoloviční většinou schválili. „Je to pro mě úplná novinka, takovéhle řešení jsme nečekali. Chápu to tak, že politická shoda nad tím zachovat extraligu ve městě je, ale v současné době nebyl požadovaný počet zastupitelů na to, aby dotace byla schválena,“ uvedl Veverka pro ČTK.

Tipsport extraliga by tak měla ve městě zůstat i pro nadcházející sezonu. „Můj otec dal slovo, že pokud město podpoří klub touto částkou, tak extraliga bude zachována. Nedovolím si proto o tom pochybovat,“ reagoval Veverka, jehož otec je v klubu majoritním akcionářem. Piráti musejí půjčku městu vrátit do 30. června 2017.

Rozhodnutí sice zachránilo nejblížší kroky chomutovského hokeje, svou další budoucnost ale bude muset s městem během dalšího roku vehementně řešit. Piráti museli výrazně slevit ze svých původních požadavků, které činily celkem 33 milionů korun. Klub se přitom v posledních letech může pochlubit řadou úspechů v mládežnických soutěžích, historické maximum pak pro Chomutov znamenalo osmé místo seniorského týmu v uplynulém ročníku extraligy.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz